01 / 05 / 2024

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

Memura dört yerden gelecek artışla maaşlar katlayacak. Evli ve 2 çocuklu bir memurun minimum aylığı 22 bin TL düzeyinde olacak. Kamu işçisine yönelik yapılan yüzde 45 oranındaki artış bu noktada tüm memur aylıkları için bir referans olacak.



Memurlar ve memur emeklisi vatandaşların aylıkları aşağıdaki zamları alacak:

*Toplu sözleşme zammı

*Enflasyon farkı

*Refah payı

*Seyyanen artış

MAAŞLARA İNCE AYAR GELİYOR

Emekliye ve memura verilecek zam oranının netleşmesinden sonra meslek meslek tüm maaşlara ince ayar verilecek.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI NE OLACAK?

6 aylık enflasyon rakamları mayıs ve haziran ayı verileri sonrası belli olacak. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası emekli ve memur zammı temmuzda refah payı hariç netleşecek.

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

Memur ve memur emeklisi yüzde 6 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı almış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak. Bu rakamlar refah payı ve seyyanen zamların dışında ham zam oranları olacak.

Merkez Bankası Mayıs Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi paylaşıldı. Bu kapsamda, mayıs enflasyonunun yüzde 2,41, haziran enflasyonunun ise yüzde 2,49 olması öngörülüyor. 4 aylık enflasyon ise yüzde 15,21 olmuştu. Tümü birlikte değerlendirildiği zaman Merkez Bankası'nın bu yeni anketine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20,92 oranında ve TÜFE endeksinin de 1364,52 oranında gerçekleşmesi öngörülüyor.

İşte hesaplanan memur maaşları...


Geri Dön