28 / 04 / 2024

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

İstanbul Sanayi Odası'nın temmuz ayı olağan toplantısına MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasındaki gerilim damga vurdu.



İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin bugün temmuz ayı olağan toplantısına Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın karşılıklı atışmaları damga vurdu, ikili arasındaki diyaloğun ardından tansiyon yükseldi. İki isim İstanbul Sanayio Odası'nda bir odada çay içmeye davet edildi. Saa 19.00 dolaylarında odadan birlikte çıkan iki ismin yüzlerinin asık olduğu gözlendi.

"LİSTELERİ ELİMİZDE"

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

Basın mensupları tarafından canlı yayınlanan toplantıda Şahap Kavcıoğlu, yatırım kredilerinin dövize gittiğini ifade ederek, sanayicileri işaret etti. Eximbank’ın uzunca bir süredir sıfır faizli kredi verdiğini sözlerine ekleyen Kavcıoğlu, “Merkez Bankasını eleştirmek yerine gidin bu parayı kullanın. Bu parayı kim kullanamazsa takipçisi olacağız. Kaynak var, vade uzatıldı, faiz düşürüldü. 1 trilyon verilmiş kaynak var ancak herkes şikayet ediyor. Nerede bu para? Sanayici yatırım için tahsis edilen düşük faizli krediyle döviz alıyor. Enerji faturası 17.8 milyar dolardan 50 milyar dolara yükselirken, firmalar bu dönemde 55 milyar dolar bankacılık kesiminden kredi kullanarak döviz aldı. Kredilerin nereye harcandığına siz karar verin. Ucuz krediyle döviz alanların listesi elimizde var. Bunu yapmayın” diye uyardı.

"KREDİYİ DÖVİZE YATIRIYOR"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön