11 / 05 / 2024

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

İstanbul Sanayi Odası'nın temmuz ayı olağan toplantısına MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasındaki gerilim damga vurdu.



6 ayda 1 trilyon kredi kullanıldığını ancak krediyi alıp yatırım yapmak yerine dövize yatırıldığını ileri süren Kavcıoğlu, konuşmasının devamında sanayiciyi stok yapmakla itham etti: “Bu kadar stok geçen sene yapmamış da bu sene niye yapmış? Ucuz krediyi bulup yatırım yapacakken fiyatlara yansıtıyor, stok yapıyor. Burada bankalar üzerine düşeni yapacak ama sanayiciler de yarından itibaren stoklarını azaltacak, dövizlerini bozacak riskse hepimiz alacağız. Hesabında o kadar döviz tutarsanız bu olmaz” dedi.

"SANAYİCİYE HAKSIZLIK OLUR"

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

Bahçıvan, “Stok acaba sanayicinin envanterinde niçin duruyor?” diye sorarak araya giren Bahçıvan, Kavcıoğlu’nun sözlerine şu yanıtı verdi: “Stoku doğru analiz etmezseniz başka yere gider. Kendisini enflasyondan korumak isteyen sanayiciyi de o kapsama sokarsanız tehlikeli bir bakış açısına dönüşür. Bu stoku şirketinde farklı nedenlerle taşıyan sanayiciyi itham altına alırsak Türk sanayicisine haksızlık yapmış oluruz. Tedarik sıkıntısı olan dünyadan geliyoruz, bir hafta sonra hangi malı bulacağınız belli değil. Stok noktasında hiçbir Türk sanayicisi piyasayı istismar etmek için bunu kullanmamaktadır. Üretimin akışkanlığı için bu stoklar yapılmak zorunda. Öyle bir dünyadan geliyoruz ki iki ay üç gemi beklediğimiz oldu. Hiçbirimiz stok yapmaktan memnun değiliz. Burada takdire dönecek olan başarımızı piyasayı speküle edecek boyuta getirirse büyük haksızlık olur.”

Editörün Notu: Bu haber 29 Temmuz 2022, saat 22.29'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 92 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise 998 lira 35 kuruş değerindedir.

Uzmanlardan yıl sonu gram altın tahmini! 1500 lira dediler tarih verdiler!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez tarih verdi!

Selçuk Geçer FED'in faiz kararını yorumladı, doların göreceği seviyeyi açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön