29 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez tarih verdi!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez tarih verdi!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "ABD'nin resesyona girmesi dolar/TL paritesini geriletti, fakat çok büyük, trajik olarak adlandırabileceğimiz bir değer kaybına neden olmadı" dedi.



Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, artan enflasyonun tüketici harcamalarını yavaşlatması ve faiz oranlarındaki yükselişin yatırımları azaltmasıyla teknik resesyona girdi.

Geçtiğimiz yıl yüzde 40'ın üzerinde değer kaybeden Türk Lirası; nisan sonundan, haziran sonundaki Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu kredi kısıtlama kararına kadar aralıksız değer kaybetmiş ve dolar/lira bu dönemde 14.8'lerden 17.5'e kadar fırlamıştı.

Türk Lirası Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut tan dolar uyarısı! Bu kez tarih verdi!

BDDK kararıyla birlikte kur geçici olarak 16'ya kadar çekilse de TL tekrar değer kaybetmeye başladı.

Dolar/TL, dün 20 Aralık'tan bu yana yeni zirve olan 17.97'ye yükseldi. 

Gün içerisinde ise parite 18.02'yi görerek 18 seviyesini geçti. Dolar/TL şu dakikalarda yüzde 0.05 değer kaybederek 17.90 seviyesinde dolanıyor.

Eski Hazine Müsteşarı ve Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından dolar endeksindeki dalgalanmayı, "ABD resesyona girince dolar, TL'nin de aralarında bulunduğu paralara karşı, değer kaybetmeye başladı. Dolar endeksi 106'nın altına düşerken Euro/Dolar paritesi de 1,02'ye yükseldi. Dolar/TL kuru 17,80'in altına geriledi" şeklinde yorumladı.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "ABD'nin resesyona girmesi dolar/TL paritesini geriletti, fakat çok büyük, trajik olarak adlandırabileceğimiz bir değer kaybına neden olmadı" dedi.

Sert bir düşüş beklemek yanlış
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön