28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar için 2 kritik tarih verdi! Hiç sürpriz olmayacak

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar için 2 kritik tarih verdi! Hiç sürpriz olmayacak

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Merkez Bankası rezervlerinin eksi 60,6 milyar dolar olduğunu söyleyerek dolar için yeni tarih verdi.



Türkiye gibi bir devletin kasasında -60 milyar dolar olmasının büyük sıkıntıları da beraberinde getireceğini söyleyen Zelyut, doğal afet ya da savaş durumunda kullanılması gereken tüm stokların bittiğini vurguladı.

Ülkenin kısa vadeli borcunun 181 milyar dolar olduğunu belirten Zelyut, bunu ödemenin hiç de kolay olmayacağını ifade etti.

Dünyada dolar zayıflarken, gelişmekte olan ülkelerin paraları değer kazanırken Türkiye’de aksi bir durum yaşandığını aktaran Zelyut, turizm gelirleriyle ancak 6 ay cari acığın kapatılabileceğini ileri sürdü.

DOLAR İÇİN 2 İLA 3 HAZİRAN'A DİKKAT

2-3 Haziran tarihlerinin 2 önemi olduğunu söyleyen Zelyut, birincisinin ADP Ulusal İstihdam Raporu açıklanması, ikincisinin ise Türkiye’de enflasyon rakamlarının açıklanacak olmasını işaret etti.

ÇİFTTE KRİZ SÜRPRİZ OLMAYACAK

Faiz+Kur krizinin kapıda olduğunu belirten Zelyut, Hazine’nin borç altında ezilerek kurdaki kontrolü kaybedeceğini ve çifte krizin çıkmasının sürpriz olmayacağını iddia etti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 01.15’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,38Türk Lirası, euro 17,66 Türk Lirası, altının gramı ise 977 Türk Lirası değerinde.

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön