20 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

Ekonomi dünyası ve piyasalarda tüm gözlerin çevrildiği asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Karahan, tek artışın varsayıldığını belirtti. İşte o son dakika açıklaması... 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-II'nin tanıtımı için TCMB İdare Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Ekonomi dünyası ve piyasalarda tüm gözlerin çevrildiği Merkez Bankası Başkanı Karahan, söz konusu açıklamasında asgari ücret ile ilgili açıklamada da bulundu. Karahan'ın açıklaması şaşırttı. 

Merkez Bankası Başkanı Karahan dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

ASGARİ ÜCRETTE TARAF DEĞİLİZ 

TCMB Başkanı Fatih Karahan, yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret konusunun TCMB uhdesinde bir konu olmadığına vurgu yaptı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; görüşmelerin bir tarafı da olmadıklarının altını çizen Fatih Karahan, bu nedenle bir tavsiyenin de söz konusu olmadığını, enflasyon tahminlerini yaparken birtakım varsayımlarda bulunmak durumunda olduklarını dile getirdi. 

Belirledikleri hedefler olduğuna dikkat çeken Karahan, "Ücretlerin yüksek enflasyondan dolayı erimesi söz konusu, birinci yapmamız gereken şey kalıcı fiyat istikrarını sağlamak. Asgari ücrette tek artış olacağı dillendirildiği için bunu varsaydık" açıklamasında bulundu. 

Merkez Bankası Başkanı Karahan dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

ENFLASYON YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ 

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmininin yukarı yönlü revize edildiğine dikkat çekti. 

Bu kapsamda 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36'dan 38’e çıktı; 2025 ve 2026 tahminleri ise sabit  bırakıldı. Karahan, enflasyonun yüzde 75-76 ile mayıs 2024'te zirveye ulaşacağının altını çizdi. 

Fatih Karahan, enflasyon ile ilgili açıklamasında "2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puanlık güncellemeyle yüzde 38'e çıkardık. 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 olarak koruduk" ifadelerini kullandı. 

"Tahmin aralıklarının alt ve üst noktaları da 2024 yılı için yüzde 34 ve 42, 2025 yılı için ise yüzde 7 ve 21’e tekabül ediyor" bilgilerini veren Karahan, para politikasındaki kararlı duruşun, yurt içi talepte dengelenmenin, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki düzelme aracılığıyla aylık enflasyonun ana eğiliminin düşeceğine vurgu yaptı. 

Merkez Bankası Başkanı Karahan dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKACAK MI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları şu şekilde: "Konut fiyatlarının artış eğilimi, tüketici enflasyonundaki eğilimin altında seyrediyor. Konut fiyatlarında yaşanan yavaşlamanın, ilerleyen dönemde gecikmeli şekilde kira artışını sınırlayabileceğini değerlendiriyoruz.

Fiyatlama davranışlarını ve enflasyon beklentilerini de yakından takip ediyoruz. Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde kalıcı bir bozulmaya da kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Hükümetin yaptığı  TOKİ  konutlarındaki mağduriyet millet Meclisi'nde! 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Merkez Bankası Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi!

Doların 35 TL olacağı net tarih açıklandı! Dolar almak isteyenler acele edin!

 


Geri Dön