20 / 05 / 2024

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi'nde! 

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi'nde! 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın TOKİ konutları ile ilgili konuştu ve vatandaşların mağduriyetlerini anlattı. Bülbül, Aydın TOKİ projesinde 800 TL'lik taksit ödemesinin neredeyse asgari ücret rakamına dayandığına dikkat çekti. İşte detaylar...



Bir süredir  TOKİ  100 bin konut projesinde yaşanan mağduriyetler gündeme geliyor. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında çeşitli illerde yaşanan KDV ve taksit artışları, birçok insanı mağdur etti. TOKİ 100 bin konut mağduriyeti ile ilgili bir gelişme yaşanmazken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de Meclis'te Aydın TOKİ konutları ile ilgili konuştu. 

Süleyman Bülbül, 2019 yılında müjdesi verilen ve hak sahiplerinin taksitlerini ödemeye başladığı Aydın Kardeşköy’deki TOKİ'nin inşaatına dört sene sonra başlandığının altını çizdi. Bülbül, Aydın TOKİ projesinde 800 TL'lik taksit ödemesinin neredeyse asgari ücret rakamına dayandığına dikkat çekti.

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi nde! 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, söz konusu açıklamasında Aydın TOKİ evlerinin Nisan 2024'te teslim edileceğinin söylendiğini dile getirdi ve "Aydın'da da binlerce vatandaş “Faize bulaşmayalım, krediyle uğraşmayalım, devlete güvenelim.” dedi, TOKİ'ye yatırım yaptı ancak TOKİ inşaatı beş senedir tamamlanamadı" diye konuştu. 

Bülbül, bunların yanı sıra  ödemelerdeki KDV oranının da yüzde 1’den yüzde 10’a yükseltildiğine, bu şekilde vatandaşın 800 TL'lik taksit ödemesinin neredeyse asgari ücret rakamına dayandığının altını çizdi. 

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi nde! 

Süleyman Bülbül, "“Tüm mal varlığımı satıp buraya yatırım yaptım.” diyen Aydınlılar umudunu yitirdi. Teslim tarihi yok. Soruyoruz: Nerede bu konutlar? Ev umuduyla bekleyen binlerce dar gelirliye yaşattıklarınız Türkiye’nin gerçek sefalet tablosudur" açıklamasında bulundu. 

Vatandaşların mağdur edildiğine vurgu yapan CHP'li Bülbül, TOKİ mağdurlarına verilen sözlerin tutulması gerektiğini dile getirdi. 

Bülbül, konuya ilişkin açıklamasını "Bu mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır" diyerek tamamladı. 

Ekonomi dünyası ve piyasalarda tüm gözlerin çevrildiği asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Merkez Bankası Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi!

Ortalama 3+1 ev Anadolu'da bile 4-5 milyon TL: Çadırda mı yaşanacak artık? 

Doların 35 TL olacağı net tarih açıklandı! Dolar almak isteyenler acele edin!


Geri Dön