28 / 04 / 2024

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen'den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen'den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Eylül 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur zamları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, yağtığı son dakika yazılı açıklamada, Eylül 2023'e ilişkin enflasyon rakamları değerlendirildiğinde, geride kalan her ayın kamu çalışanlarının aleyhine işlediğine dikkat çekti. 

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Temmuz-Aralık sürecinde memur maaşlarındaki erimenin hızla sürdüğüne vurgu yaptı ve açıklamasında senenin bitmesine 3 ay olmasına karşın enflasyon farkının şimdiden yüzde 18,04 olduğunun altını çizdi. 

Kahveci, kalan 3 aylık dönemde memur maaşlarındaki erimenin yüzde 30-35 seviyesinde olmasının öngörüldüğüne dikkat çekti. 

Zorunlu harcama kalemlerindeki artışlar, kur artışları, akaryakıt ve diğer başlıklarla beraber kamu görevlilerinin alım gücünün daha da düşeceğine vurgu yapan Kahveci, maaş oranı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, enflasyonun seyrinin 2024 yılında da bu şekilde sürmesi halinde 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde ortaya konulan yüzde 15+10’luk maaş yükseliş oranının son derece yetersiz kaldığını dile getirdi ve "Piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen bu oranların revize edilerek memur ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi en öncelikli talebimizdir" şeklinde konuştu. 

Açıklamasında "Enflasyon farkı kadar zammın, sıfır zam olduğunu bir kez daha ifade ediyor, uzun zamandan beri dile getirdiğimiz refah payı uygulamasının yeniden hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullanan Önder Kahveci, memurların ekonomik sorunlarının çözümünün, enflasyonun üzerinde bir maaş zammı, geçmiş dönem zararlarının telafisi ve alım güçlerini artıracak olan refah payı uygulamasından geçtiğini belirtti. 

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK OCAK 2024?

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra gözler memur ve emekli maaş zammına odaklandı. Temmuz, ağustos ve eylül ayına ilişkin 3 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından zam oranları da kesinleşmeye başladı. 

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e çıktı. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 şeklinde oldu. 

Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı geçen miktarda enflasyon farkına hak kazanmış olacak. Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 18'i geçti. 

Emeklilerden TBMM'ye açık mektup! 8 bin TL seyyanen zam yapılsın, en düşük maaş asgari ücret kadar olsun!

4A,4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi! Rakamlar belli oldu, yüzde 50'ye tamamlanacak! 

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Meclis üyesi son kulisleri açıkladı! Emekli maaşında flaş gelişme!

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Çiftçilere güzel haber: Bakan duyurdu, Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı! 

 


Geri Dön