01 / 05 / 2024

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

Asrın deprem felaketi sonrası, 10 ilde yaşanan büyük yıkım gayrimenkulde fırsatçıların ekmeğine yağ sürdü. Depremle birlikte göçün hızlandığı Mersin’de daha önce 5 bin lira olan kiralar 12 bin, 5 milyon lira civarındaki ev fiyatları ise 20 milyon liraya kadar yükseldi.



Depremin ardından fırsatçılar yine iş başında. Bölgede göçün yoğun yaşandığı Mersin’de hem kira hem de konut fiyatları astronomik şekilde yükselirken, yaşananlara sektör temsilcileri de isyan etti.

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

DÜNYA gazetesinden Müjde Demir’e konuşan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat bunun vicdansızlık olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Depremi fırsata çeviren ev sahiplerinin, 5 bin liralık evi 12 bin, 1+1 ev kiralarını ise 9 bin TL ‘ye yükselttiğini bildiren Canpolat, “Bu vicdansızlık. Tüm ev sahiplerine sesleniyorum, evlerinizi değerinin üstünde kiraya vermeyin. Ayrıca üyelerimize ve meslektaşlarımıza sesleniyorum, ahlaklı ve vicdanlı bir şekilde fiyatları yükseltmeden evleri kiraya verin” diye konuştu. “Fahiş fiyatla karşılaşan depremzedeler kurumumuza şikâyette bulunarak dilekçe versinler” diyen Canpolat, “Biz de Ticaret Bakanlığı ve  Maliye Bakanlığı ile gerekli adli mercilere suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.


Geri Dön