21 / 05 / 2024

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

Asrın deprem felaketi sonrası, 10 ilde yaşanan büyük yıkım gayrimenkulde fırsatçıların ekmeğine yağ sürdü. Depremle birlikte göçün hızlandığı Mersin’de daha önce 5 bin lira olan kiralar 12 bin, 5 milyon lira civarındaki ev fiyatları ise 20 milyon liraya kadar yükseldi.



“250 BİNE YAKIN GÖÇ ALDI!”

Depremin ardından Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Hatay, Antep, Malatya’dan 200-250 bine yakın göçün geldiğinin tahmin edildiğini, bildiren Canpolat, Mersin’in konut, gıda ve diğer ihtiyaçlar bakımından bu yükün altından kalkamayacağını iddia etti. Canpolat, “10 ilin toplam nüfusu 15 milyona yakın. Buralardan 1 milyonluk nüfusun hareketli göç ettiğini düşünelim. Bu nüfus bir şehre yoğunlaşırsa orada yığılma yaşanır. Bu göçün koordineli bir şekilde ilerlemesi gerek” diye konuştu.

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

“GÜNDE 500 KİŞİ ARIYOR!”

Özellikle Hatay’dan gelen depremzedelerin geçici süreli eşyalı kiralık ev talep ettiğini bildiren Soylu Emlak Gayrimenkul Danışmanı Çağatay Kırlangıç da, “Ancak Mersin merkezdeki konutlar bunun için yeterli değil. Bu yüzden şimdi Tömük ve Erdemli’ye bakıyoruz. Burada 2+1 ve 4+1 arası eşyalı dairelerin kirası 8 bin ile 20 bin arası değişiyor ve aşırı talep var. Günde 500 kişi arıyor. Ayrıca, fahiş fiyat üzerinden evlerini kiraya vermek isteyen ev sahipleri oluyor” ifadelerini kullandı.


Geri Dön