28 / 04 / 2024

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

Yeni Evim Kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş umutlanırken, fırsatçılar da ortaya döküldü. Orta gelir grubu için sıfır konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlarken, kampanya ile sağlanan düşük faizli kredi olanağını kötüye kullanmaya çalışan fırsatçılar, ev fiyatlarını adeta



Emlak danışmanları, bu tür fırsatçılar içinse ağır cezalar getirilmesinin zorunluluk olduğunu belirtiyor. Hükümetin yeni Evim Kampanyası ile konut sektörü de hareketlendi.

Orta gelirli vatandaşa özel düşük faizle ev sahibi olma imkanı sayesinde vatandaşların uygun ödeme şartları ile hayallerini gerçekleştirmesine imkan imkan tanınıyor. Proje duyurulduktan sonra, ikinci el konutlara yönelik bir proje daha başlatılacağı gündeme düştü

Düşük faiz oranlarının konuşulması ise ev hayali olan vatandaşın parasını almak isteyen fırsatçılar için adeta imkan oldu.

 Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

EV FİYATLARI 1 GÜNDE 1 MİLYON TL YÜKSELDİ

Konut piyasasını manipüle etmeye çalışan fırsatçılar, ev fiyatlarını neredeyse dakika dakika artırmaya başladı.  Aynı gün içinde ev fiyatlarının 1 milyon lira kadar artması, ev almayı arzu eden vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

FİYATI HER GÜN 50 BİN ARTAN EV VAR

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, 2022 yılının mayıs ayında 1 milyon 400 bin TL'ye ilana çıkan bir gayrimenkulun güncel fiyatı tam yüzde 82  oranında artışla 2 milyon 550 bin TL’ye çıktı. Bir başka ev ilanında ise fiyatın her gün 50 bin Türk Lirası arttırıldığı görüldü.

 


Geri Dön