14 / 05 / 2024

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

Yeni Evim Kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş umutlanırken, fırsatçılar da ortaya döküldü. Orta gelir grubu için sıfır konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlarken, kampanya ile sağlanan düşük faizli kredi olanağını kötüye kullanmaya çalışan fırsatçılar, ev fiyatlarını adeta



3 Ocak’ta 1 milyon 750 bin Türk Lirasından satışa sunulan bir ev için ertesi gün 50 bin, sonraki gün ise  bir 50 bin daha fiyat artırılarak 1 milyon 850 bin TL yapıldı.

SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

Gayrimenkul sektörünün son 5 ayda durgunluğa girdiğini belirten Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas,  fırsatçılar nedeniyle zarar gördüklerini vurguladı.

Nilüfer Kas, "Mülkiyet hakkı konusunda her mülk sahibi istediği fiyata malını satma hakkına sahip. Ama işin insani, vicdani ve ahlaki ve ekonomik boyutu da bulunuyor" şeklinde konuştu.

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

FAİZİN DÜŞÜRÜLMESİ FİYAT ARTIRMAK İÇİN GEREKÇE DEĞİL

Konut kredi faizlerinin düşürülmesinin, ev fiyatlarının artırılmasına gerekçe olamayacağını belirten Kas, “Bunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunun tam karşılığı fırsatçılık yapmaktır” dedi. Nilüfer Kas, bu tür fırsatçılar yüzünden mülkünü gerçek Pazar fiyatına satmaya çalışanlara karşı güven kaybı meydana geldiğini anlattı.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Belki de EYT’yi kaçırmadınız! Bunu yapan da emekli oluyor!


Geri Dön