02 / 05 / 2024

Belki de EYT’yi kaçırmadınız! Bunu yapan da emekli oluyor!

Belki de EYT’yi kaçırmadınız! Bunu yapan da emekli oluyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi pek çok vatandaşın emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürecek. Kapsam dışında kalıp üzülenler de çok.  EYT konusunda hala kafalar karışık, ama şartları  yerine getirenler, belki bilmiyorlar ama emekli olabilirler.



Emekli olamayacağı kaygısı yaşayan pek çok kişi EYT’de yaş şartının kalkmasıyla bir derin nefes almıştı. Pek çok kişi ise şartları yerine getiremediğini anlayınca emeklilik hayali suya düştüğü için üzüldü.

 EYT’de aslında kapsam çok daha geniş. Belki henüz bilmeseniz de aslında emekli olma hakkınız olabilir. İşte ayrıntılar…

Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesinde prim ve gün şartları yüzünden emekliliği az farkla kaçırmış olanlar için de emeklilik imkanı var.  

Belki de EYT’yi kaçırmadınız! Bunu yapan da emekli oluyor!

Bunun için kısmi emeklilik yoluyla primini ödeyerek aylık bağlatabilir ve emekliliğe kavuşabilirsiniz. Prim gün sayısı veya çalışma yılı koşullarını yerine getirmemiş olanlar ise EYT kapsamına girmiyor.

KISMİ EMEKLİLİK ŞANSI VAR

Bu grupta olanların doğum borçlanması ya da askerlik borçlanması yolunu takip etmesi gerekirken, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayan bir kişi, prim sayısı 5000 güne tamamlandığı zaman emekli olabilecek.

 Sigorta başlangıç tarihi sebebiyle aslında EYT kapsamına giren, ancak prim ve çalışma yılı şartını karşılamayanlar içinse kısmi emeklilik şansı var.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön