27 / 04 / 2024

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.



Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıran ve gözü kulağı 'kademeli emeklilik'te olan vatandaşların beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarda son aşamaya geldi.

SİGORTA GİRİŞ TARİHİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 31 Mart günü gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesi söz konusu çalışmanın sonuçlarını duyurmayı planlarken, sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihi sonrası olanlara emeklilik yolu da açılmış olacak. Bu müjdeden sonra vatandaşlar 'Kademeli emeklilikten kimler faydalanacak? Kademeli emeklilik şartları nelerdir?' sorularına cevap ararken, söz konusu düzenlemenin detayları da tek tek açıklandı.

Verilen detaylara göre EYT düzenlemesiyle temel olarak 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde SGK girişi olan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanırken; söz konusu bu tarih sonrasında SGK girişi olanlar emeklilik için çok uzun seneler beklemek zorunda kalmıştı.

EYT yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

EYT'den bir gün ile yararlanamayan vatandaşlar da yeni bir emeklilik düzenlemesi için hükümete aylardır çağrı yaparken, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi de gündeme gelmişti. EYT'yi kaçırmış olan milyonlarca vatandaşın tepkileri sonrasında düğmeye basan hükümet, yerel seçim öncesinde Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emeklilik bekleyen milyonlara söz konusu haberi vermek için adeta gün sayıyor. 


A Para kanalı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan paylaşımda, yakın zamanda açıklanması planlanan sistem ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

“EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!


ŞARTLAR NE?

Yapılan bu çalışmanın onaylanması durumunda, 2000 yılı ve 2008 yılı arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları zaman emekli olabilecekler.

Ayrıca verilen bilgilere göre merakla beklenen Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü aranırken, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak.

 

Kredi kartlarında sınırlama nereden başlayacak? İlk işaret geldi... 

770 dolar kira bedeli olan iki farklı ülkedeki evler görenlerin ağzını açık bıraktı!

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!


Geri Dön