28 / 04 / 2024

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündeme gelirken, konu ile ilgili son haber de Antalya’dan geldi. 

Antalya’da daha önce kira artışı ile ilgili olarak anlaşamadığı kiracısının duvarını kıran bir mülk sahibi, şimdi de elektriği kestirdi. Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Halil Mert, iş malzemelerini koymak amacıyla kullanmış olduğu depoyu 6 sene önce M.İ’den kiraladı. Kiralarını düzenli olarak ödeyen Mert, 2 bin 250 Türk Lirası şeklinde olan kirasını artırma süresi gelince iş yeri sahibi ile konuştu. İş yeri sahibi M.İ. kendisinden 7 bin Türk Lirası talep edince Mert, söz konusu bu miktarı ödemeyeceğini söyledi.

Mert, kira ödeme günü geldiğinde yasal olarak belirlenmiş olan zammın üzerine çıkarak, kira tutarı olarak depo sahibinin hesabına 4 bin Türk Lirası yatırdı. Fakat söz konusu kiranın 7 bin Türk Lirası olmasını söyleyen M.İ., depoyu boşaltmasını talep etti.

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

KAZMA KÜREKLE GELDİ

Mert, depoyu boşaltmayacağını belirtti fakat Eline kazma ve kürek alan M.İ., deponun duvarına vurarak, Mert’e küfretti. Mert, M.İ.’nin kazmayla duvarı kırdığı ve kendisine küfrettiği o anları da cep telefonuyla görüntüledi.

Olaydan sonra Mert, iş yerine zarar veren ve kapısına asma kilit takarak girişini de  engelleyen M.İ’den şikayetçi oldu. Tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığı ihlal sebebiyle açılmış olan ve geçen ay ilk duruşması görülen dava ertelenirken, M.İ. bu defa iş yerinin elektriğini kestirdi.

M.İ. ayrıca sözleşmesi süren Mert’e noterden ihtarname çekerek, sözleşmenin yenilenmeyeceğini kaydederek, iş yerini boşaltmasını talep etti.


“2-3 BİN TÜRK LİRASI YÜZÜNDEN BUNLARI YAŞIYORUM”

Yaptığı açıklamada iş yerinde elektrik olmadığında işlerinin aksadığını dile getiren Halil Mert, “2 bin 250 Türk Lirası şeklinde olan kira için 7 bin Türk Lirası talep etti. Devletin belirlemiş olduğu oranı talep ettim fakat itiraz etti. Anlaşamayınca önce çıkmamı talep etti, kabul etmeyince kazma ile iş yerimin duvarını da kırdı. Ben de kendisinden bu konu ile ilgili olarak şikayetçi oldum. Kazma ile kırmış olduğu yeri de geçici bir çözümle kapattık. Geçen ay dava görüldü. Ona rağmen iş yerimin elektriklerini kesti.” diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tehdit edildiğini de dile getiren Mert, “Sırf 2-3 bin Türk Lirası fark yüzünden bunları yaşıyorum.” dedi.

 

Kira tespit davalarında son dakika: Yüzde 10-20 oranında indirim yapılmalı!

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran flaş gelişme! Bayram ikramiyesi bu hafta meclis gündemine geliyor!


Geri Dön