27 / 04 / 2024

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.



Kentteki raylı sistem yatırımlarını sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışını gerçekleştirdi. Kentin ulaşım ağına eklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 15 Nisan 2024 tarihine kadar ücretsiz olarak yolcu taşıyacak. Söz konusu hattın son durağı olan Kaymakamlık İstasyonu ise önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

İşte İzmirlilerin yüzünü güldüren metro hattı ile ilgili detaylar...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladığında yüzde 12 seviyelerinde olan Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu, 24 Şubat tarihinde görkemli bir törenle hizmete açıldı. Evka-3'ten başlayarak, Fahrettin Altay'da son bulan söz konusu mevcut hattın devamı niteliğine sahip olan Narlıdere Metrosu, 15 Nisan 2024 tarihine kadar ücretsiz olarak hizmet verecek. Yeni hat üzerinde yer alan herhangi bir istasyondan binen yolcular, İzmirim Kart basmadan metroyu kullanabilecek. İzmirliler tarafından merakla beklenen Narlıdere Metrosu'nun ön işletim sürecinde 15 dakikalık sefer planı uygulanıyor. İlerleyen dönemlerde söz konusu bu sürenin kısalması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanması için şimdilik son durak olan Narlıdere 100. Yıl Cumhuriyet Şehitlik İstasyonu’ndan son sefer 22.00’de gerçekleştirilecek.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

SON İSTASYON 15 MART'TA AÇILACAK
 

Evka-3'ten başlayarak,  Fahrettin Altay'da son bulan söz konusu mevcut hattın devamı niteliği taşıyan hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları bulunuyor. Metro hattının son durağı olan Kaymakamlık İstasyonu, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.


 
MALİYETİ 287 MİLYON EURO

 

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018 tarihinde 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edilmişti. Söz konusu bu bedel, keşif artışları ile 287 milyon Euro’ya ulaştı. İzmir’in kuzeyinde yer alan Bornova ilçesi ile güneyinde yer alan Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanmış olacak. İzmirli vatandaşlar güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşurken aynı zamanda vakitten de kazanacak. Bir uçtan söz konusu raylı sistem hattına binen yolcu, diğer uca 45 dakika gibi bir sürede ulaşacak.

 

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Emekli bayram ikramiyesi 8 bin 246 TL! Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika hesabı!

TOKİ'den Şubat ayının son müjdesi! 4 yeni kampanyanın tarihleri tek tek açıklandı!


Geri Dön