28 / 04 / 2024

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran flaş gelişme! Bayram ikramiyesi bu hafta meclis gündemine geliyor!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran flaş gelişme! Bayram ikramiyesi bu hafta meclis gündemine geliyor!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran flaş bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bayram ikramiyesinin bu hafta meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 



Milyonlarca emekli vatandaşın bayram ikramiyesi 3 bin Türk Lirası oluyor. Emekli vatandaşların merakla beklediği söz konusu bu düzenleme bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na geliyor. Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerini, yüzde 50 artışla, 2 bin Türk Lirası'ndan 3 bin Türk Lirası'na yükseltecek olan maddeyi de kapsayan 8. Yargı Paketi, yeni haftada Genel Kurul’da ele alınacak.

İşte emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika detayları...

NTV'de yer alan habere göre milyonlarca emekli vatandaşın bayram ikramiyelerini 3 bin Türk Lirası'na çıkartacak olan kanun teklifi, yeni haftada TBMM’de Genel Kurul gündemine gelecek. Ayrıca verilen detaylara göre haftalık çalışmasına salı günü başlayacak olan Genel Kurul’da gündemin birinci sırasında 8. Yargı Paketi olacak.

Söz konusu düzenlemeye komisyon aşamasında eklenmiş olan bir madde ile emekliye ramazan ve kurban bayramlarında ödenen 2 bin Türk Lirası ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin Türk Lirası'na çıkacak.

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran flaş gelişme! Bayram ikramiyesi bu hafta meclis gündemine geliyor!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

2024 yılı Ramazan Bayramı bu sene 10 Nisan tarihi itibarıyla başlayacak. Verilen detaylara göre bu kapsamda emekli bayram ikramiyelerinin de  1-9 Nisan 2024 tarihleri aralığında emekli vatandaşların hesaplarına yatırılması planlanıyor.


EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermiş olan EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanmış olan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında faydalanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan tarihinden sonra verenler bu seneki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

Kurban bayramı bu sene Haziran'a denk geliyor. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında vermiş olan EYT’liler de Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiye alabilecek.

İKİ BAYRAMDA YAKLAŞIK 90 MİLYAR TÜRK LİRASI

Verilen detaylara göre Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı alan kişi sayısı dosya bazında 15,1 milyon kişiye ulaşıyor. Buna göre Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 45’şer milyar TL'den bu sene yaklaşık olarak 90 milyar TL'lik emekli ikramiyesi ödenecek.

 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

GYO'lar yükselişte! 2023'te 9 yeni GYO’nun halka arzı ile GYO sayısı 48'e yükseldi!

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?


Geri Dön