06 / 05 / 2024

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! 15 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz!

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! 15 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz!

EYT’yi kaçıranları sevindirecek bir haber! 2000 yıl sonrası için 15 yıla kadar erken emeklilik şansı duyuruldu! Yalnızca 1800-3600 gün indirimle erken emeklilik fırsatı için merak edilen detaylar haberimizde...



Milyonlarca vatandaş, EYT kapsamı dışında kalanlar için erken emeklilik seçeneklerini araştırmaya başladı. Emeklilik sürecinde, sigorta başlangıç yılı, sigorta süresi, cinsiyet, prim gün sayısı ve yaş gibi faktörler dikkate alınması gereken önemli etkenlerdir. Bu faktörlerden herhangi birinde farklılık, emekli olma sürecini etkileyebilir. Ancak erken emeklilik için vatandaşların dikkate alması gereken önemli bir ayrıntı var. Bu ayrıntı sayesinde, 5 ila 8 yıl önce emekli olma olasılığı söz konusu. Peki, kimler erken emeklilik formülünden yararlanabilir?

 EYT yi kaçıranlar üzülmesin! 15 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz!

BAĞ-KUR’lular için prim düzenlemesi

Milyonlarca vatandaşın sevinciyle karşılanan EYT kararının ardından, Meclis bir düzenleme için daha harekete geçti. Bu düzenleme, Bağ-Kur'lu vatandaşların SSK ve Emekli Sandığı ile eşitlenmesi için prim gün sayısının düzenlenmesini kapsıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı görüşmelerin ardından SSK formülünün uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şu anda, SSK'lı bir çalışanın emeklilik için en az 7200 gün prim ödemesi gerekiyor. Ancak esnaflar için yani Bağ-Kur'lu vatandaşlar için bu sayı hala 9000 gün olarak belirlenmiş durumda.

Yapılacak düzenleme ile Bağ-Kur'lu vatandaşların da emeklilik için 7200 gün prim ödemesi gerekecek ve bu sayede SSK'lı çalışanlarla aynı haklara sahip olacaklar. Bu adım, Bağ-Kur'lu vatandaşların 5 sene daha erken emekli olmasını sağlayacak.

 


Geri Dön