29 / 04 / 2024

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Kamu hastanelerinde muayene günü bulmaktaki güçlükler ve hastaya ayrılabilen muayene süresinin kısa olması, özel hastanelerin ücretlerinin de zaman zaman bütçeyi zorlaması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma yoluna gidiliyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor? Doğum, diş



Tamamlayıcı sağlık sigortası, giderek daha fazla insanın özellikle aile paketleriyle daha ekonomik olması nedeniyle tercih ettiği bir sigorta türü. Ancak sağlık söz konusu olunca her bireyin ihtiyaçları farklı. Doğum, diş tedavisi, astım, şeker gibi kronik hastalıklar, psikiyatrik tedavi gibi çeşitli tercihler öne çıkabiliyor.

Para ödeyerek sigorta yaptıranlar da, ihtiyacı olan hizmeti tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırınca alıp alamayacağını merak ediyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası nedir? Neleri kapsıyor? Doğum, diş tedavisi tamamlayıcı sigortaya dahil mi?

Sağlıkta kaliteli hizmete erişmek herkes için önem taşıyor. Daha iyi hizmet almak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak isteyenler ise verdiği parayla ihtiyacı olan alanlarda da hizmet alıp alamayacağını araştırıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının farklı türleri bulunuyor. Ayakta tedavi, yatarak tedavi ya da özel olarak ekletmek istediğiniz kalemlerle birlikte ücretlendirme de değişiklik gösteriyor. 

Doktor muayenesi, çeşitli tahlilleri kapsayan ayakta tedaviyi içeren sigorta, ek teminat ödenerek genişletilebiliyor. Sigortanın kapsamı da sigorta şirketine bağlı olarak farklıllık gösteriyor.

 Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

AYAKTA TEDAVİYİ KAPSAYAN TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası türlerinden biri olan ayakta tedavi teminatında,  sigortanın yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan ve 24 saatten kısa süreli sağlık masrafları karşılanıyor. Bu tür tamamlayıcı sağlık sigortası ,doktor muayenesi, laboratuvar tetkikleri, röntgen, tomografi, MR’ı içeriyor.   Günlük limiti bulunmayan ayakta tedavi teminatında, muayene sayısı 8-10 ile sınırlandırılabiliyor. 


Geri Dön