28 / 04 / 2024

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan deprem bölgesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği söz konusu açıklamasında "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım’a kadar uzatıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Işıkhan, sosyal devlet anlayışı ile vatandaşların yanında olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan da (SGK) bir son dakika açıklaması geldi. 

SGK'dan yapılan açıklamada "5510 sayılı Kanunun 69’uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereği; afet bölgesinde yaşayan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin bu iller ile ilçelerinde ve bu iller ile ilçeler dışındaki yerleşim yerlerinde bulunan kurumla sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularına yapılan müracaatlarında ‘doğal afet’ provizyonu alınması halinde Sağlık Uygulama Tebliğinin 1.8.1, 1.8.2 ve 1.8.3 maddelerinde tanımlanan ‘ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı’, ‘ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı’, ‘tıbbi malzeme katılım payı’ alınmaması; afet bölgesinde bulunan kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularında (eczaneler/ merkezler) zorunlu statik IP uygulamasının kaldırılması hususlarında düzenlemeler yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Söz konusu açıklamada, depremlere bağlı olumsuz etkilerin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sürdüğü aktarıldı ve "Yukarıda yer alan düzenlemelerin 31 Temmuz 2023 tarihinden 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatılmış olup işlemler bu kapsamda yürütülecektir" denildi. 

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Geçtiğimiz günlerde de Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, depremden etkilenen bölgelerde mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçelerde yapılandırmadan oluşan taksit ödeme sürelerinin uzatıldığı gündeme gelmişti. 

Alınan kararla, deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sürdüğü  Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya, Adıyaman ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri resmen uzatıldı. 

Mücbir sebep durumunun 31 Kasım tarihine kadar sürmesi gerekçesiyle,  ilk taksitin bu tarihten sonraki ayda, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı izleyen ikişer aylık dönemler şeklinde uzatılması kararı alındı. 

Yüz binlerce emekliyi ilgilendiriyor! Hesaplara en az 1.945 TL yattı! PTT'den veya hesabınızdan hemen çekin...

Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı! Hem öğrencilere hem ailelerine şok!

Her an tetikte olun! İslam Memiş'ten yeni tahmin: Altın fiyatları 3 gün sonra bu rakamı görecek


Geri Dön