03 / 05 / 2024

Hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir mi?

Hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir mi?

Hamilelik ve doğum özenli takip gerektiren bir süreç. Hamilelik sürecinden itibaren yapılan düzenli doktor kontrolü tahlil ve tetkiklerle hem anne hem de bebek için büyük önem taşıyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası hamilelik, doğum ve yenidoğan takibini kapsıyor mu?



Özel sağlık sigortaları, prensip olarak sigortalılık öncesinde başlayan hastalık ve tedavileri kapsam dışında tutuyor. Ancak ailelerin büyük kısmını ilgilendiren hamilelik ve doğum süreci ise farklı bir özellik arz ediyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken, sigortanızın bu süreci de kapsamasını istiyorsanız, bunu sigorta şirketiyle konuşarak netleştirmeniz en doğrusu olacaktır. Bazı sigorta şirketleri, ek teminat ödeyerek hamilelik, doğum ya da her ikisini de kapsama alabiliyor.

Hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir mi?

Ek teminat ödeyerek hamilelik ve doğumu da sigortanıza ekletmeden önce, size sunulan poliçenin neleri kapsadığını iyice okuyarak emin olun. Çünkü hamilelik her zaman beklenen şekilde gerçekleşmediğinden, doğumda olası komplikasyonlar ve sezaryen dahil ihtiyacınız olan her maddeyi içerdiğini netleştirmekte fayda var.

HAMİLELİK SİGORTASI NEDEN YAPTIRILIR?

Özel sigortanıza hamileliği de dahil ettiğinizde,  hamilelik boyunca yapılacak doktor kontrolleri,  , tetkikler ve doğum masrafları poliçenize dahil ediliyor. Çeşitli hamilelik poliçeleri bulunurken, bunlar için ödeyeceğiniz limitler de farklı oluyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön