28 / 04 / 2024

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından paylaşılan verilere göre, Ağustos ayı itibarıyla özel sağlık sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) poliçelerine olan ilgi hızla büyüyor. Özel sağlık sigortası yaptıranların sayısı 9 milyonun üzerine çıkarken, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran sigortalıların sayısının ise 3 milyon 614 bin kişi olduğu belirtildi. TSS toplam prim üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre %190,2 artışla 10,6 milyar TL’ye yükseldi. Böylece TSS’nin toplam sağlık branşındaki payı  %24,4’ten  %27,2’ye çıkarken, hayat dışı prim üretimindeki payı da %3,4’ten %4,2’ye yükseldi.

Genel sağlık sigortası kapsamında olmayan tedavileri ve hizmetleri kapsayarak, bireylerin hastane masrafları, ameliyatlar, ilaçlar, laboratuvar testleri ve daha fazlasını içeren geniş bir çerçevede hizmet almasını temin eden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS), prim artışlarına bağlı olarak daha cazip duruma geldi. 

SAĞLIK SİGORTASI NASIL SEÇİLİR? 

Son dönemde maliyet artışının yanı sıra ciddi bir sağlık enflasyonunun ortaya çıkması, TSS’yi özel sağlık sigortalarına göre daha uygun prim tutarı nedeniyle özellikle SGK’lılar için cazip hale getirdi. Ancak, SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde de hizmet almak isteyenler, yurt dışı tedavi hizmetlerinin de sağlık sigortası kapsamında olmasını tercih edenler ve serbest meslek çalışanları gibi SGK kapsamında olmayan bireyler için özel sağlık sigortası daha uygun bir seçenek olarak görünüyor. Bu nedenle sağlık sigortası seçiminde karar verirken neye ihtiyacım var? sorusuna doğru cevap vermek gerekiyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

TSS’DEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı; TC vatandaşı olan ve SGK üyeliği olan 0-80 yaş arasındaki herkes alabiliyor. Emekli veya çalışan ayrımı olmadan SGK'lı ve 80 yaşın altındaki herkes bu poliçenin sağladığı teminatlarından faydalanabiliyor. Ancak, her sigorta şirketinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na giriş yaşı farklılık gösterebiliyor. Özellikle 60 yaş üstü sağlık sigortası yapan şirket sayısının sınırlı olduğu görülüyor.

Eğer ömür boyu yenileme garantisi kazanılmışsa, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası her yaşta kullanılabiliyor. Fakat ömür boyu yenileme garantisi yoksa sigorta şirketi bu belirlenen yaş sınırından sonra poliçeyi yenilememe hakkına da sahip oluyor.


 

 


Geri Dön