29 / 04 / 2024

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın



 

Fiyatların 2-3 kat artması nedeniyle vatandaşlar bulabilecekleri her tasarruf imkanını kullanıyor. Faturalar ise pek çok insanın belini büküyor.

Kışın gelişiyle zaten yüksek olan doğalgaz faturalarında nereden tasarruf yapacağının yollarını arayanların en sık kullandığı yöntemlerden biri kullanılmayan odalardaki peteklerin vanasını kapatmak ve daha sıcak olan gündüz saatlerinde kombiyi tamamen kapatmak oluyor.

Peki bu yöntemler tasarruf sağlıyor mu? Doğalgazdan tasarruf etmek için neler yapmalı? İşte bazı tüyolar…

‘KULLANILMAYAN ODAYI KAPA’ YÖNTEMİ İŞE YARIYOR MU?

Konunun uzmanları,  evinizde alacağınız bazı küçük önlemlerle yüzde 60 tasarruf sağlamanın olanaklı olduğunu belirtiyor.  Fakat petek kapatmak ne yazık ki bunlardan biri değil.   Böyle yapmak yerine kombinizi daha düşük sıcaklıklarda çalıştırarak, evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini kaydediliyor.

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Bütün ev göz önüne alındığında bir odanın soğuk diğerinin sıcak olmasının tasarruf sağlamadığını ve konforlu bir ısıtma vermediğini ifade eden uzmanlar, önemli olanın tüm evi konfor sıcaklığında tutmak olduğunu belirtiyor. 

Buna göre salon 20 derece ise sık kullanılan odayı da 22 derecede tutmak daha doğru bir ısınma yöntemi olurken,  bir odanın peteğini tamamen kapatıp diğer odayı ısıtarak tasarruf elde etmek söz konusu değil.


Geri Dön