17 / 05 / 2024

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın



NASIL TASARRUF EDİLİR?

Vatandaşların bir başka doğru bilinen fakat yanlış olan tasarruf yöntemi ise evden giderken kombiyi tamamen kapatmak oluyor. Fakat bu yöntemin ekstra maliyetler doğuracağını belirten uzmanlar, doğalgaz kullanırken alınacak önlemlerle faturadan yüzde 60’a kadar tasarruf sağlanabileceği müjdesini veriyor.

Peki doğalgaz faturasının düşük gelmesi için neler yapmalı?

DÜŞÜK ISI İYİDİR

Öncelikle  kombiyi daha düşük bir ısıtma konumuna alabilir ya da kombiye bağlı bir oda termostatı bulunuyorsa, bunun derecesi düşürerek kombinin gün boyunca daha az çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda ev de tamamen soğumayacaktır.

 Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Eğer kombiyi tüm gün kapatırsanız hem ev, hem de sistemde dolaşan ısıtma suyu tamamen soğur, bu da kar değil zarar demek. Çünkü akşam açtığınızda kombi, evi istenilen sıcaklığa getirmek için fazla güç sarf eder ve daha çok yakıt harcar. Bu bir tasarruf yöntemi değildir.


Geri Dön