01 / 05 / 2024

Arızlı Konutları 'nda yaşayan vatandaşlar doğalgaz bağlantılarının yapılmaması nedeniyle mağdur!

Arızlı Konutları 'nda yaşayan vatandaşlar doğalgaz bağlantılarının yapılmaması nedeniyle mağdur!

Arızlı sakinleri doğalgaz bağlantılarının yapılmaması nedeniyle evlerinde titreyerek oturuyor. Elektrikli sobayla ısınmaya çalışan aileler, sabahtan akşama kadar açık kalan soba yüzünden yüklü miktarda elektrik faturasıyla karşı karşıya kalmış.




TOKİ tarafından Arızlı bölgesinde düşük gelirliler için 506 adet konut yaptırılmış, ucuza satılan bu konutlara yoğun bir ilgi olmuştu. Konutların bitmesinin ardından yüzlerce aile yeni evlerinde ikamet etmeye başladı. 


Başladı başlamasına ama, bu sıralar oldukça büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Arızlı sakinleri hala doğalgaz bağlantılarının yapılmaması nedeniyle evlerinde titreyerek oturuyor. Elektrikli sobayla ısınmaya çalışan aileler, sabahtan akşama kadar açık kalan soba yüzünden yüklü miktarda elektrik faturasıyla karşı karşıya kalmış.


Yüksek kesimde kalmaları nedeniyle rüzgar ve fırtınanın çok olduğunu, güneşli günlerde dahi evlerin ısınmadığını söyleyen Arızlı sakinleri, kendilerine bayramdan sonra bağlantılarının yapılacağı haberi geldiğini, kış kendini tam göstermeden problemin çözülmesini istiyor.


Arızlı evlerinde oturan aileler, sıkıntının yalnızca doğalgazla bitmediğini söyledi. Merkeze çok uzak olmaları nedeniyle yalnızca İzmit çarşı mevkiine halk otobüsü kalktığını, Derince tarafına gitmek için iki vasıta değiştirdiklerini ifade ettiler. Bu sıkıntının halk otobüsü ve belediye otobüsüyle giderilmesini isteyen aileler,  TOKİ  ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve davet ediyor.

 



Bizim Kocaeli


Geri Dön