30 / 04 / 2024

İskansız eve doğalgaz bağlanır mı?

İskansız eve doğalgaz bağlanır mı?

Bir yapının malik ve kiracılar tarafından kullanılabilinmesi için öncelikle doğalgaz, su ve elektrik gibi aboneliklerin alınması gerekiyor. Peki, iskansız eve doğalgaz bağlanır mı? İşte yanıtı..



İskansız eve doğalgaz bağlanır mı?

Bir yapının malik ve kiracılar tarafından kullanılabilinmesi için öncelikle doğalgaz, su ve elektrik gibi aboneliklerin alınması gerekiyor.


Bu abonelikler için mal sahibi gerekli belgeler ile yetkili birimlere müracaat ediliyor. Yapının aranan şartlara uygun olması halinde bu abonelikler yapıya sağlanabiliyor.


Aranan koşullar arasında yapının iskan belgesinin olması da yer alıyor. İskan belgesi, belge, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yapının projesine veya imar planına uygun inşa edilmemesi halinde yapıya iskan verilmiyor. Peki, bu şekilde iskansız eve doğalgaz bağlanır mı?


İskanı olmayan bir eve doğalgaz aboneliği verilmiyor. Doğalgaz aboneliği için gerekenler şu şekilde sıralanıyor;


İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılır. Abonelik talebinin uygun bulunması durumunda talep sahibi ile Abone Bağlantı Sözleşmesi imzalanır. 


Abone bağlantı sözleşmesi sırasında abonelerimizden bir defaya mahsus olmak ve iade edilmemek üzere Abone Bağlantı Bedeli tahsil edilir.



İskansız eve kredi çıkar mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön