29 / 04 / 2024

İskansız eve internet bağlanır mı?

İskansız eve internet bağlanır mı?

İnşaat çalışmaları biten kullanıma hazır hale getirilen binaların sıklıkla yaşadığı problemlerin başında iskan geliyor. İskan olmasan bazı abonelikler alınamıyor. Peki, iskansız eve internet bağlanır mı?



İskansız eve internet bağlanır mı?

İnşaat çalışmaları biten kullanıma hazır hale getirilen binaların sıklıkla yaşadığı problemlerin başında iskan geliyor. Yapı kullanma izni olan ve belediyeden alınan bu belge, yapının yasal olarak bittiğini gösteriyor.


Yasal olarak inşaat çalışmaları bittiği gözüken binaya da tüm abonelikler alınabiliyor. Ancak yapının onaylı projesine aykırı bir şekilde inşa edilmesi halinde belediye tarafından yapıya iskan belgesi verilmiyor.


İskanı olmayan yapılar da hala inşaatmış gibi gözüküyor. Sistemde inşaat olarak kayıtlı bir yapıya ise istenilen bazı abonelikler verilmiyor; veya bazı koşullar altında veriliyor.


Peki, bu şekilde inşaat çalışmaları bitmiş, kullanıma hazır ancak iskansız eve internet bağlanır mı?


İskan belgesi alınmamış binalara hat çekilmiyor. İskan olmadan binanın telekom tesisatı yapılmıyor. 


Ancak, numaratajın yapılması halinde ve bina numarası kayıtlara işlendiyse; iskan olmadan da internet aboneligi alınabiliyor. Bunun için abonelik alınacak internet firması ile görüşülmesi gerekiyor.



İskansız eve kredi çıkar mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulis.com




Geri Dön