15 / 05 / 2024

iskansız eve internet bağlanır mı

iskansız eve internet bağlanır mı

İnşaat çalışmaları biten kullanıma hazır hale getirilen binaların sıklıkla yaşadığı problemlerin başında iskan geliyor. İskan olmasan bazı abonelikler alınamıyor. Peki, iskansız eve internet bağlanır mı?

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

Sinpaş güvencesiyle hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (YTS) 2024 yılında şube sayısını 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Peşinatsız ve ara ödemesiz evlere ilgi artarken her 10 müşteriden 6'sı sisteme dahil oluyor.

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Huzurevlerine KPSS şartsız personel alınacak! Aman kaçırmayın!

İŞKUR aracılığıyla huzurevlerine KPSS şartsız personel ve işçi alımları yapılacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu alımlar için başvurular internet üzerinden alınacak.

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

A101’de 12’li tuvalet kâğıdı 60 TL’ye, ayçiçek yağı 130 TL’ye, kırmızı mercimek 57 TL’ye düştü!

A101 Market, yeni indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden tüketicilere özel paylaşırken, 20-26 Mayıs tarihleri arasında 12’li tuvalet kâğıdı 60 TL’ye, ayçiçek yağı 130 TL’ye, kırmızı mercimek 57 TL’ye düştü. İşte 20-26 Mayıs A101 Market fiyat listesi...

ŞOK’ta ev kadınlarına özel indirimler başladı! Blender 1250 TL’ye, buharlı ütü 1800 TL’ye, fritöz 2900 TL’ye düştü!

ŞOK’un 10 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, blender 1250 TL’ye, buharlı ütü 1800 TL’ye, fritöz 2900 TL’ye düştü. İşte ŞOK 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!

iskansız eve internet bağlanır mı Haberi

iskansız eve internet bağlanır mı

İskansız eve internet bağlanır mı?

İnşaat çalışmaları biten kullanıma hazır hale getirilen binaların sıklıkla yaşadığı problemlerin başında iskan geliyor. Yapı kullanma izni olan ve belediyeden alınan bu belge, yapının yasal olarak bittiğini gösteriyor.


Yasal olarak inşaat çalışmaları bittiği gözüken binaya da tüm abonelikler alınabiliyor. Ancak yapının onaylı projesine aykırı bir şekilde inşa edilmesi halinde belediye tarafından yapıya iskan belgesi verilmiyor.


İskanı olmayan yapılar da hala inşaatmış gibi gözüküyor. Sistemde inşaat olarak kayıtlı bir yapıya ise istenilen bazı abonelikler verilmiyor; veya bazı koşullar altında veriliyor.


Peki, bu şekilde inşaat çalışmaları bitmiş, kullanıma hazır ancak iskansız eve internet bağlanır mı?


İskan belgesi alınmamış binalara hat çekilmiyor. İskan olmadan binanın telekom tesisatı yapılmıyor. 


Ancak, numaratajın yapılması halinde ve bina numarası kayıtlara işlendiyse; iskan olmadan da internet aboneligi alınabiliyor....