28 / 04 / 2024

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

Sinpaş güvencesiyle hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (YTS) 2024 yılında şube sayısını 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Peşinatsız ve ara ödemesiz evlere ilgi artarken her 10 müşteriden 6'sı sisteme dahil oluyor.



Sinpaş güvencesiyle konut ve araç sahibi olmak isteyen herkesi tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemiyle bu hayaline ulaştırmayı planlayan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (YTS), sektörün genç bir oyuncusu olarak gördüğü büyük ilgi ile hızla büyümeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nın (YTS), sektördeki BDDK onaylı tasarrufa dayalı faizsiz finansman sektöründe faaliyet göstermiş olan 6 firmadan biri olarak sektöre güçlü bir giriş yaptığını kaydeden Sinpaş YTS Genel Müdürü Merve Onarlı, “Ülkemizde dileyen herkesin, her lokasyonda kendi oluşturdukları ödeme planı ile konut ve araç sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bu sektöre adım attık ve kısa zamanda da büyük ilgiyle karşılaştık. Sinpaş markasının 50 senelik köklü kurumsal yapısıyla sektöre olan güveni de arttırdığını müşterilerimizden duyuyoruz” diye konuştu.

ŞUBE SAYIMIZI 100'ÜN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada adım attıkları sektöre köklerine yakışır biçimde farklılık ve enerji getirme hedefiyle çalıştıklarına değinen Merve Onarlı firmanın büyüme hızı ile ilgili şunları dile getirdi: “Artan talepler sayesinde kısa zamanda hızlı bir şubeleşme atağı ile 2 senede 3 şubeden, bugün 30 kentimize hizmet veren 52 şubeye ulaştık. Sene sonuna kadar şube sayımızı 70’e, personel istihdamımızı yüzde 100 artırarak 650’ye yükseltmeyi planlıyoruz. Her ay yüzde 20'lik büyümeyle yolumuza devam ediyoruz. Son 2 yılda şube sayımızda çok büyük bir artış yaşadık. Seneye de şube sayımızı 100’lü rakamlara çıkarmayı hedefliyoruz.”

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

HER 10 MÜŞTERİDEN 6'SI SİSTEME DAHİL OLUYOR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nın büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Merve Onarlı, bugün şubelerine gelen her 10 müşterinin 6’sının bu sistemi anladığını, beğendiğini ve sisteme dahil olduğunu kaydetti.  Sektörün büyük bir gelişme atağında olduğunun ve son 8 senede yüzde 851 civarında bir büyüme oranını yakaladığına değinen Merve Onarlı, “Şubelerimize gelen müşterilerin yüzde 60’lık kısmı sistemi anlıyor ve satın alıyor. Konut ve araç almak için yeterli birikim ya da peşinatı olmayan müşteriler peşinat biriktirmek için de bu sistemi uygun buluyor. Söz konusu bu sistemde tasarrufunuzu küçük küçük başlayarak da büyütebiliyorsunuz” diye konuştu.

Açıklamasında faizsiz finansman sisteminin diğer tasarruf sistemlerine göre en önemli farkının müşterileri enflasyona karşı koruyan yapısı olduğuna değinen Merve Onarlı, konu hakkında şu bilgileri verdi; “Yapı Tasarruf Sandığı enflasyona karşı da paranızı koruyan bir sistem. Örnek vermek gerekirse 10 aylık bir plana dahil olan müşterimiz 4. ayda parasını peşin olarak alıyor, kalan 6 ay boyunca ödemesini faizsiz yapıyor ve enflasyona maruz kalmamış oluyor.”

PEŞİNAT VE ARA ÖDEME ZORUNLU DEĞİL

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nın iki farklı tasarruf modelinde müşteriler ister çekilişli planlara dahil olup noter huzurunda her ay gerçekleştirilen çekilişlere katılarak, isterlerse serbest planlı modellerle konut veya araba sahibi olabiliyorlar. Kendi ödeme imkanlarına göre çeşitlendirebildikleri söz konusu bu modellerinde peşinatlı veya peşinatsız, sabit veya artan taksitlerle, kısa vadeli (12 ay) ya da uzun vadeli (120 ay) ödeme planlarını tercih edebiliyorlar. Söz konusu bu sistemin en güzel yanının peşinat ya da ara ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırması olduğu kaydeden Merve Onarlı açıklamasında “Sistemimizde peşinat ya da ara ödeme zorunluluğu yok. Fakat ara ödeme yapmayı ya da peşinat ödemeyi tercih eden müşterilerimiz bu sayede teslim sürelerini de daha yakın bir tarihe çekebiliyorlar. Bunu bir seçenek olarak sunuyoruz ve her gelir grubuna hitap edebilmek için ara ödeme ya da peşinatı zorunlu tutmuyoruz” dedi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığına üye olanlar faiz, vade farkı veya ek maliyetler olmadan tasarruf yapma imkanına sahip olurken aylık yapacakları tasarruf tutarlarını kendileri belirlemiş oluyor. Üyelerine; en hızlı, en kolay ve en uygun maliyetli çözümler sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, kişiye özel ödeme seçenekleri, yatırım tutarına özel teslim tarihleri ile de bütçeyi zorlamadan elde edilmek istenen finansa ulaştırıyor.

Mehmet Atmaca'dan rezerv alan uygulamasından vazgeçilsin önerisi

İBB'den 100 bin öğrenciye 7 bin 500 TL'lik burs: İlk taksit çarşamba yatıyor!

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!


Geri Dön