27 / 04 / 2024

İskansız eve kredi çıkar mı?

İskansız eve kredi çıkar mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olması halinde iskan verilmiyor. İzni olmayan bir evi kredi ile almak istediğinizi farz edelim. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?



İskansız eve kredi çıkar mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilinmesi için iskan belgesinin alınması gerekiyor.


Söz konusu belge, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor.


İskan izni verilmeyen veya alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmıyor. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?


İskansız eve kredi..

İskan izni olmayan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini ancak nakit olarak satabiliyor. 


Ayrıca, konut alımında seçici davranan tüketiciler de iskan ruhsatı olmayan bir daireyi satın almayı tercih etmiyor.


Ancak iskansız evler için kredi konusunda bazı istisnai durumlar söz konusu. Bir ev iskanı olmaması halinde krediye uygun olabiliyor. Kimi bankalar için binaya ilerde iskan alınması için engel olmadığını düşünüyorsa kat irtifakı tapusu olan ama iskanı olmayan evlere kredi verebiliyor.



İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön