09 / 05 / 2024

iskanı alınmamış eve kredi çıkar mı

iskanı alınmamış eve kredi çıkar mı

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olması halinde iskan verilmiyor. İzni olmayan bir evi kredi ile almak istediğinizi farz edelim. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?

1934 yılında arsa, arazi ve konutlar için ödenmeyen tüm vergiler alınmaya başlanmış!

1934 yılında metruk binalar da dahil o zamana kadar alınmamış, arsa, arazi ve konut vergilerin tamamı alınmaya başlanmış.

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Dap Çekmeköy Ormanköy projesindeki A Blok ve G Blok'un iskanı alındı!

Dap Gayrimenkul yaptığı açıklamada İstanbul Çekmeköy Ormanköy projesinde 558 Ada 1 nolu Parselde yer alan A Blok ile 558 Ada 2 nolu Parselde yer alan G Blok'un iskanını aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Un, Süt, Şeker, Ekmek ve makarna derken mutfağın olmazsa olmazına da flaş zam yolda. Hemen alıp eve koyun

El Nino hava olayları Türkiye'de mutfağın olmazsa olmazı olan ürünlerden birine zam gelmesine neden olacak. Alabilen vatandaşların şimdiden ürünü alıp evlerine koymaları tavsiye ediliyor.

Eken paraları torba torba alıp eve götürüyor ev araba bağ bahçe alıyor. Koşun gidin alın ekin

Çiftçiler hangi ürünlerden para kazanıldığını merak ediyor. İşte çiftçilere para kazandıran önemli bir bilgi daha.

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Yumurta, şeker ve ayçiçek derken bir ürüne daha çok büyük zam gelecek! Hemen şimdi alıp eve koyun

Ülkemizde art arda zam gelen ürünlerin ardından bir haber de dünya piyasasından geldi. Dünya piyasasında şu anda sıkıntı yaşayan bir ürün var ki evlerimizde çok kullandığımız bir ürün. Herkesin şimdiden stok yapması gerektiği ifade edildi.

iskanı alınmamış eve kredi çıkar mı Haberi

iskanı alınmamış eve kredi çıkar mı

İskansız eve kredi çıkar mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilinmesi için iskan belgesinin alınması gerekiyor.


Söz konusu belge, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor.


İskan izni verilmeyen veya alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmıyor. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?


İskansız eve kredi..

İskan izni olmayan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini ancak nakit olarak satabiliyor. 


Ayrıca, konut alımında seçici davranan tüketiciler de iskan ruhsatı olmayan bir daireyi satın almayı tercih etmiyor.


Ancak iskansız evler için kredi konusunda bazı istisnai durumlar söz...