29 / 04 / 2024

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 



Asgari ücret zam sonuçları çalışanlar tarafından her gün merak ediliyor. Türkiye’de milyonlarca çalışan vatandaş, haziran ayının sonunu iple çekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu konudaki çalışmaları başlatmasıyla toplantının kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 13 Haziran olarak belirlenen bu toplantıya TÜRK-İŞ ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak. Toplantının ardından 2023 yılının ikinci döneminde asgari ücretin miktarı net bir şekilde kesinliğe kavuşacak. İşte Türkiye’deki çalışanları ilgilendiren asgari ücret zammı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde… 

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücrette beklentiler ne yönde?

Asgari ücretin konusundaki pazarlık kıyasıya bir şekilde devam ediyor. Bu süreçte her iki tarafı da memnun edecek bir ücrette sağlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'vatandaşı enflasyona ezdirmeyiz' söyleminin yerine getirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya açıklama getirerek şunları ifade etti: "Çalışanları, enflasyona maruz bırakmamak en temel prensibimizdir.  Bu yaklaşımı benimsediğimiz için bu doğrultuda ilerleyeceğiz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön