15 / 05 / 2024

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 



Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret zammı konusunda kamuoyunun da farklı beklentileri hakim. Şu an 8 bin 506 TL olan asgari ücret, kamuoyunun beklentisine göre 500 dolar seviyesinde. Bu durumda ise asgari ücretin 11 bin TL’nin üzerinde olması bekleniyor. Henüz zam oranları açıklanmamış olup olası zam oranlarıyla ücretler hakkında bir tahmin yürütülmekte. Bu noktada yüzde  20, yüzde 25 ve yüzde 30 zam oranlarıyla da bir tahmin yapılabiliyor. 

Olası zam oranlarına göre asgari ücret miktarlarının işverenlere maliyeti

Kamuoyunun olası zam oranlarına göre ücret hesaplamaları şimdiden yapılmaya başlandı. Olası yüzde 20 zam oranına göre asgari ücret tutarı 10 bin 208 TL olurken işveren maliyeti 14 bin 111 TL olacak.  Yüzde 25 zam oranının olması durumunda asgari ücret 10 bin 634 olup yüzde 30 olması durumunda net ücretin 11 bin 58 TL olması bekleniyor.

Mavi’nin ilk çeyrek net karı yüzde 71 artışla 515 milyon TL oldu!

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Necmettin Batırel'den olağanüstü bir tahmin! Dolar asında 9 TL dedi, ortalık karıştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön