28 / 04 / 2024

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...



Türkiye'de bayram tatillerinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte tatil planlamaları hız kazandı. Antalya ve Muğla gibi popüler turistik bölgeler, fiyat artışlarına rağmen tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasında yer alıyor. Sektör yetkilileri, rezervasyonların arttığını ve bayram tatilinin turizme can suyu olacağını belirtiyor.

Turizm Hedefleri

Bu yıl Türkiye turizmi, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar turizm geliri hedefiyle yoluna devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan depremler, özellikle yerli turistlerin rezervasyonlarını ertelemelerine neden oldu. Ancak Ramazan Bayramı'nın ardından şimdi de Kurban Bayramı, turizm sektöründe hareketliliği artırıyor. Bu yıl Kurban Bayramı tatili 28 Haziran Çarşamba'dan 1 Temmuz Cumartesi'ye kadar sürecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, 26-27 Haziran da idari izin kapsamına alınarak hafta sonlarıyla birleştirildi ve bayram tatili 9 güne çıkmış oldu.

Tatilcilerin Tercihleri

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Kurban Bayramı'nın 9 gün tatil olmasının vatandaşları harekete geçirdiğini belirtiyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı destinasyonlara ilgi olduğunu ifade ediyor. Yurt içinde en çok tercih edilen bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Kıbrıs, Marmaris, Fethiye ve Çeşme yer alıyor. Yurtdışında ise Balkanlar, Mısır, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler popüler hale geliyor.


Geri Dön