09 / 05 / 2024

iskanı alınmamiş eve kredi verilir mi

iskanı alınmamiş eve kredi verilir mi

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olması halinde iskan verilmiyor. İzni olmayan bir evi kredi ile almak istediğinizi farz edelim. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Dap Çekmeköy Ormanköy projesindeki A Blok ve G Blok'un iskanı alındı!

Dap Gayrimenkul yaptığı açıklamada İstanbul Çekmeköy Ormanköy projesinde 558 Ada 1 nolu Parselde yer alan A Blok ile 558 Ada 2 nolu Parselde yer alan G Blok'un iskanını aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Un, Süt, Şeker, Ekmek ve makarna derken mutfağın olmazsa olmazına da flaş zam yolda. Hemen alıp eve koyun

El Nino hava olayları Türkiye'de mutfağın olmazsa olmazı olan ürünlerden birine zam gelmesine neden olacak. Alabilen vatandaşların şimdiden ürünü alıp evlerine koymaları tavsiye ediliyor.

HAK-İŞ'ten belediye çalışanları da Kamu Çerçeve Protokolü'ne dahil edilsin talebi! 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye ve belediyelere bağlı şirketlerindeki işçilerin de Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesine alınmasını ve imkanlarından faydalanmasını istedi. İşte ayrıntılar...

Eken paraları torba torba alıp eve götürüyor ev araba bağ bahçe alıyor. Koşun gidin alın ekin

Çiftçiler hangi ürünlerden para kazanıldığını merak ediyor. İşte çiftçilere para kazandıran önemli bir bilgi daha.

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

iskanı alınmamiş eve kredi verilir mi Haberi

iskanı alınmamiş eve kredi verilir mi

İskansız eve kredi çıkar mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilinmesi için iskan belgesinin alınması gerekiyor.


Söz konusu belge, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor.


İskan izni verilmeyen veya alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmıyor. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?


İskansız eve kredi..

İskan izni olmayan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini ancak nakit olarak satabiliyor. 


Ayrıca, konut alımında seçici davranan tüketiciler de iskan ruhsatı olmayan bir daireyi satın almayı tercih etmiyor.


Ancak iskansız evler için kredi konusunda bazı istisnai durumlar söz...