16 / 05 / 2024

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın



Odaları tamamen soğutmak yerine belli bir sıcaklığa düşürme yöntemiyle daha faydalı bir ısıma sağlayabilirsiniz.

MANTOLAMA YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLIYOR

Binanın dış cephesinin mantolanması ısınma giderlerinde en etkili tasarruf yöntemlerinden başta geleni. Bu yöntemle ısı yalıtımı yapılmış bir binada, haneler yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Mantolama ve yalıtım yapılan binaların doğalgaz faturaları yarı yarıya düşüyor. Ayrıca yaz döneminde de bunaltıcı sıcaklardan daha az etkileniyor.

ÇİFT CAM AYRINTISI

Camlar da ısınma giderlerinde çok etkili. Çift cam ve sızdırmaz kenarlı pencerelere sahip evlerde, ek olarak peteklerin üstünü veya önünü eşyalarla kapatmamak da önem taşıyor.

ISI PETEK ARKASINDAN KAÇIYOR

Peteklerin arkasından da ısı kaybı meydana geliyor. Bu problem ise petek arkasına ısı yalıtım plakalarıyla tamamen ortadan kaldırılabilir.

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Bir başka tasarruf sağlayan yöntem  olarak oda termostatı vetermostatik vanalar yoluyla evi istenilen konfor sıcaklığında  tutmak ve gereksiz ısıtma yapmamak da etkili.

HER 1 DERECE FAZLA ISITMA YÜZDE 6 EK MALİYET DEMEK

Ev ısıtmasında bir derecelik fazla ısıtma bile yüzde 6 oranında ekstra maliyet anlamına geliyor.  22 derecede tutmak istediğiniz bir odayı 25 dereceye yükseltirseniz, bu size  yüzde 12’lik fazla bir fatura olarak dönüyor.

Kış öncesi doğal gaz tesisatlarına, cihazlara ve bacalara bakım yaptırmayı ihmal etmeyin ve  havalandırma menfezlerini sakın kapatmayın.

Doğalgaz kullanıcısı, doğal gaz tesisatına asla kendi kendine müdahale etmemeli, cihaz iptali ve ilavesi gerçekleştirmemeli.

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

A101’de 850 gr bal 59 TL’ye, 850 gr. siyah zeytin 42 TL’ye kadar düştü! 19 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Bu banka emekliye 10 bin TL ödeyecek!

ING’den düşük faizli, sıkıştırmayan kredi! Tam 10 bin TL nakit veriyor!

PTT’den emekliye  kredi piyangosu! Hemen başvuran tam 80 bin TL’yi cebine koyuyor!


Geri Dön