27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.



Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında hazine arazilerinin satışları ile ilgili olarak çalışmalardan kentsel dönüşüme ve deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatlarına kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Posta gazetesinde yer alan habere göre konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hazine arazilerini satarak kendilerine kaynak oluşturacaklarını kaydeden Bakan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı altında kurulan Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde arazi taraması için hazırlıklara başladığını da kaydetti.

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

10 KAT CEZAYI DUYAN BETON FIRSATÇILARI GERİ ADIM ATTI 

Yaptığı açıklamada deprem bölgesinde beton fırsatçılarıyla ilgili yoğun şikayet aldıklarına değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 1.250 lira olan 1 metreküp betonun fiyatını neredeyse 3 bin liraya çıkaranlar olduğunu söyleyerek, "Kendileriyle bir toplantı gerçekleştirdim ve ‘Yüzde 20’ye kadar sizin için makuldür. Eğer bunu daha da artırarak devam ettirirseniz iki tane yolumuz var. Ya OHAL ilan edeceğiz (Gerekirse el koyma hakkımız da bulunuyor) ya da cezaları artıracağız." dedi.

Açıklamasında "Ticaret Bakanımız (Ömer Bolat) da kendileriyle görüştü. Şu anda betoncular satış fiyatlarında indirim yapmayı teklif ediyor. Ayrıca fırsatçılık yapmama konusunda da bize söz verdiler. Yoksa yeni yasa geliyor. OHAL gelmese bile cezalar 10 kat fazla uygulanacak.” dedi.


YETER Kİ YAPIN HER DESTEĞİ VERECEĞİM 

Yaptığı açıklamada muhalefetin kentsel dönüşümü, ‘rantsal dönüşüm’ şeklinde nitelendirmesine tepki veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ey muhalefet ne olur doğru düzgün bir kentsel dönüşüm yapın da sizi alnınızdan öpeyim. Bakanlıkta sizin bir ağabeyiniz oturuyor, AK Partili biri oturmuyor. Sonuna kadar kapılar açık. Gelin, hodri meydan. Elimde ne imkanlar varsa seferber edeceğim. Yeter ki yapın” dedi.
 

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!


Geri Dön