29 / 04 / 2024

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.



Kentsel dönüşümde yeni kanunla beraber yeni bir dönem başladığını söyleyen Sabah gazetesi Köşe Yazarı Özlem Saygıner, bugünkü köşe yazısında “İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin neredeyse her bölgesinde en çok gündemimizde olması gereken konu” dedi. Saygıner, “Kentsel dönüşüme bir memleket ve milli güvenlik meselesi olarak bakmak lazım. Önceki günlerde bir TV programına konuk olan Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, bizim kadar yabancıların da Türkiye'deki kentsel dönüşümü yakından takip ettiğini belirtti” ifadelerini kullandı.

Saygıner, Sur’un Kentsel Dönüşüm Vakfı’na yurt dışından pek çok firmadan teklif geldiğini Çin ve Amerika gibi 'Türkiye'ye fon sağlayalım ya da gelelim 50- 60 bin konut inşa edelim diye teklifler verenlerin de olduğunu söylediğini belirtti. Sur, “Devletimize bunları iletiyoruz. Dış kaynak kentsel dönüşüm için önemli bir temel yaratabilir. Örneğin biri Çin'den 20 milyar dolara kadar 100-150 bin konuta kadar girebileceğini ifade ediyor. Bazıları kendi ülkesinden malzeme getirmeyi teklif ediyor. ABD Eximbank bu konuyu gündeme taşıdı. Onların kredi miktarı ve koşulları uygun. Fakat yüzde 50 Amerikan malı kullanın' diyor. Hükümetimiz değerlendirip karar vermeli" diye konuştu. Türkiye büyümeye devam ettikçe her sektörü daha fazla ilgi çekiyor.”

 Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

İSTANBUL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARINDAN TALEP

Öte yandan, İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlar, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını talep etti.

Mahalleliler Birliğince yapılan çağrıyla İBB önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmaması konusunda seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

 Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

TAPU İSTİYORUZ, SORUN DÖRT DUVAR DEĞİL

İBB önündeki Saraçhane parkında toplanan İstanbul’un çeşitli semtlerinden kentsel dönüşüm mağduru mahalleliler isteklerini duyurabilmek amacıyla  taşıdıkları döviz ve pankartlara yazdılar.  Kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlar, “Tapu istiyoruz”, “Problem yalnızca dört duvar değil”, “Partimiz de seçimimiz de konutumuz ve mahallemiz” yazılı dövizler taşıdı.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!


Geri Dön