27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.



Global danışmanların görev aldığı, şehirlerin potansiyellerini araştıran, gayrimenkul, turizm ve bunun yanı sıra, ekonomik kalkınma alanında faaliyet gösteren Resonance Consultancy adlı kuruluş, 2024’ün en iyi 100 kentini belirlemek için bir çalışma yaptı. En iyi kentleri belirlemede, bir şehrin yaşanabilirliği, sevilebilirliği, refah düzeyi ve diğer pek çok etken kriter olarak alındı. Bu kriterler arasında eğitim düzeyi, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH), yoksulluk oranı, kaliteli restoran, mağaza, gece kulübü, yürüme yolları, bisiklet yolları, kaliteli parklar ve bununla beraber müzeler de yer aldı.

 Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

IŞILDAYAN BİR YILDIZ

Aynı zamanda; Tripadvisor, Google, Facebook ve ayrıca, Instagram gibi sitelerdeki öneriler de seçimlerde etkili oldu. Daha sonra dünyanın en iyi kentinin Londra olduğu sonucuna varıldı. Londra’yı Paris ve New York takip etti. Türkiye’nin göz bebeği İstanbul ise “2024 Yılı Dünyadaki En İyi Şehirler” listesinde 19’uncu sırada kendine yer buldu. Resonance Consultancy’nin değerlendirmesinde İstanbul’un eşsiz coğrafi konumuna dikkat çekilerek şöyle denildi: “Avrupa ve Asya arasında süregelen kadim çarpışma, Türkiye’nin kinetik başkentinde ışıldıyor. Bu yüzden İstanbul, içeride ve dışarıda mekan duygusu bakımından en cazip kentlerden biri.”

SINIFI GEÇEN 20 ŞEHİR

“Dünyadaki en iyi kentler listesi”nin ilk 20’sinde sırasıyla şu kentler yer aldı: Londra, Paris, New York, Tokyo, Singapur, Dubai, San Francisco, Barselona, Amsterdam, Seul, Roma, Prag, Madrid, Berlin, Los Angeles, Chicago, Washington, Pekin, İstanbul ve Dublin.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

İSTANBUL’DA ORTALAMA KİRA 17 BİN 111 TL OLDU

Öte yandan, Türkiye'de kira bedeli 1 yılda yüzde 127,8 oranında yükseldi. İstanbul'da artış yüzde 91 oranında, Ankara'da yüzde 178 oranında, İzmir'de yüzde 131 oldu. İstanbul'da 100 metrekare konut kira bedeli ortalama 17 bin 111 TL olarak gerçekleşti. Yani asgari ücretli bir çalışan, maaşıyla konut kirasının yalnızca yüzde 67'sini karşılayabiliyor. 

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale  TOKİ  tarafından yapılacak!

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

 


Geri Dön