28 / 04 / 2024

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.



Kocaeli’nin Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde uzun yıllar boyunca gündemde olan ve 2021 yılında Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün devreye girmesi ile beraber hızlanan kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ile anlaşma sağlandı ve daha sonra konutlar yıkıldı. Konutların yıkıldığı yerde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili ihale sürecinin başlaması için AK Parti Milletvekili Veysel Tipioğlu, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve bunun yanı sıra, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile beraber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmeden sonra Zeki Aygün sosyal medya hesabından Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin ihalesinin  TOKİ  tarafından yapılacağı müjdesini verdi.

 Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Özgür Kocaeli’nin haberine göre, Derince’de yıkım çalışmaları sona eren ve bina yapımı için hazır hale getirilen Deniz Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ilk aşamada yapılacak binalar için Bakan Mehmet Özhaseki ile gerçekleşen görüşmenin sonucunu Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Aygün, “Deniz Mahallemizde süren kentsel dönüşüm projemizin ihalesinin TOKİ tarafından gerçekleştirileceği müjdesini bakanımızdan aldık. Derince’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

 344 KONUT YAPILACAK

Öte yandan, 30 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de riskli alan olarak ilan edilen Derince Deniz Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesinde kat malikleri ile anlaşma sağlandıktan sonra mahalle boşaltıldı. Boşalan konutlar yapılan yıkım ihalesinden sonra yıkıldı. Kentsel dönüşümün ilk aşaması olan 29 dönümlük bölgede 173 bağımsız bölüm yıkıldı. Yıkılan yapılan yerine toplam 242 adet daire inşa edilecek. Yapılacak konutların 189 tanesi 2+1, 155 tanesi 3+1 daire olmasına karar verildi.

İBB’DEN İSTANBUL İÇİN AYRI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yoğun olduğu İstanbul için ayrı bir kentsel dönüşüm kanunu olması gerektiğini ve rezerv bölgelere yönelik yapılan düzenlemenin beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!


Geri Dön