27 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde istihdam adımı! 1200 kişiyi kapsıyor! 

Deprem bölgesinde istihdam adımı! 1200 kişiyi kapsıyor! 

Kahramanmaraş'ta başlayıp 11 ili etkileyen depremlerden sonra istihdam kaygısı yaşanmıştı. Devletin sağladığı istihdam alanlarının yanında özel sektörden de atılımlar geliyor. Doğanlar Holding, depremzede vatandaşlara öncelik vermek kaydıyla 1.200 kişilik istihdam kararı verdi.



İstihdam kelimesi Türkçede işgücü piyasasındaki çalışma durumunu ifade eder. İstihdam edilmek, bir işveren tarafından işe alınmak ve ücret karşılığı  belirli bir işi yapmak anlamına gelir. İstihdam edilen kişiler genellikle düzenli bir maaş, çalışma saatleri, sigorta ve diğer sosyal haklardan yararlanırlar.

İstihdam oranı, bir ülkedeki işgücüne dahil olanların sayısı ile toplam nüfusa göre işgücüne dahil olanların yüzdesi arasındaki orandır. İstihdam oranı, bir ekonominin gücü ve sağlığı hakkında önemli bir gösterge olarak kabul edilir. Yüksek bir istihdam oranı, ekonominin genel sağlığına işaret ederken, düşük bir istihdam oranı ekonomik zorlukları işaret edebilir.

Holdingden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, depremzedeler için ilk günden itibaren kamu kuruluşları, Kızılay ve AFAD iş birliği ve koordinasyonunda çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Depremzedelere yardım için tüm imkanları seferber ettiklerini aktaran Doğan, "Bu zamana kadar başta temel ihtiyaçlar olmak üzere yataklı konteyner, çadır, ısıtıcı, WC, banyo, baza, yatak, kanepe, battaniye, yorgan, yastık, havlu, nevresim ve çeşitli kıyafetleri afet bölgelerine ulaştırdık. Bu desteklerimiz hiç bitmeyecek. Elimizden
 gelen her türlü desteği yaptık ve yapmaya da devam ederek depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde istihdam adımı! 1200 kişiyi kapsıyor! 

Depremzedelerin iş ihtiyacına değinen Doğan, "Gerçekleştirdiğimiz yardımların sürdürülebilirliği kapsamında istihdam gereksinimini de göz önünde bulundurmanın değerli adımlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza öncelik sağlamak amacıyla istihdam seferberliğini başlatıyoruz."
 değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön