02 / 05 / 2024

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 



Kardeşler arasındaki kavganın iflasa neden olduğu  DÇT Demir Çelik AŞ için yeni bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; 10 Kasım tarihli raporda, dev fabrikanın içinin tahliye edildiği malların kaçırılarak bilinçli bir şekilde iflas ettirildiği iddia edildi. Bilirkişi Haluk Hiçsönmez’in imzasının yer aldığı raporda, mercek altına alınan dönemdeki yöneticilerin ‘Hileli iflas” suçunu işledikleri  belirtildi. Yasaya göre, hileli iflas suçu 3 seneden 8 yıla kadar hapis cezasını ön gördü. Yargılaması ise ağır ceza mahkemesinde yapılıyor.

Bilirkişi raporunda, şirkete ait makine ve teçhizatlar, taşıtlar ve binlerce tonluk ham maddenin hileli işlemlerle el değiştirildiği ifade edildi. İflas müdürlüğüne verilen belgelere göre, DÇT Demir Çelik’in mal satışından gelen 1,7 milyon Dolar, şirketin yüzde 51 hissedarı Mustafa Demirci’nin şahıs hesabına verildi. 

DÇT Demir Çelik in iflasında hile iddiası! 

Dosyada yer alan belgelere göre, ‘hileli iflas’ işlemlerinin fazla olduğu dönemde şirketin yönetiminde kayyum olarak sırasıyla Faruk Y. ile İrfan D.’nin görev aldıkları ortaya çıktı. Anılan dönemde ek olarak inşaat işçisi olan Ferzende Önsever, işsiz durumda olan Hasan Tahsin Kurt, Samet Can Çetin ve Azat Çiçek’in yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptıkları anlaşıldı. Mustafa Yıldırım G.’nin genel müdür olarak bir dönem yetkili olduğu iflas masasındaki fabrikanın mevcut adresi ise eski bir tavuk kümesinde görünüyor.

Yüzde 51 hissesi el değiştirdi 

Diğer yandan, iki kardeş arasındaki sancılı süreç sürerken şirketin ortaklık yapısına yönelik ise ilginç gelişmeler yaşandı. Yüzde 51 hisseya sahip olan Mustafa Demirci, 30 Aralık 2020’da tüm hissesini Erdinç Çiçek isimli bir kişiye devretti. Çiçek ise hissesini, 15 Ocak 2021’de Ahmet Başar’a devretti. Ulaşılan belgelere ne Çiçek’in ne Başar’ın bir mal varlığı yok. Anılan kişilerin günlük işlerde çalıştığı tespit edildi. Anılan Hisse devrine dair ödemenin ne zaman ve nasıl yapıldığı belirsiz.

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik'in iflasına karar verildi!


Geri Dön