29 / 04 / 2024

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’deki 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi.



Kimi zaman kardeşler, kimi zaman ortaklar arasında yaşanan kavgalar, şirketlerin de sonunu getirebiliyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, bu alandaki en son örnek PVC kapı ve pencerelerin kilit ve lamaların üretimini yapan DÇT Demir Çelik Tel AŞ oldu. Mustafa Demirci (61) ve Adnan Demirci (58) kardeşlerin 35 sene kadar önce kurdukları fabrika zaman içinde önemli bir büyüme gösterdi. İç piyasanın yanı sıra Ukrayna ve Sırbistan’a ürün sevkiyatı gerçekleştirilen fabrikada sonun başlangıcındaki olaylar zinciri Ocak 2018 tarihinden itibaren yaşanmaya başladı.

MALLAR PAYLAŞILAMADI

Aynı zamanda bir de özel üniversite kurma hazırlığı yapan iki kardeş arasında malların paylaşımına anlaşmazlıklar çıktı. Sözlü tartışma zaman içerisinde fiziki bir kavgaya dönüştü. Birbirlerini darp eden kardeşler arasındaki sorunun çözümü amacıyla ilçenin illeri gelenleri araya girse de yaşanan kriz aşılamadı. Silahların dahi konuştuğu fabrika için ilk olarak, Mustafa Demirci’nin talebi ile kayyum atandı. Yüzde 51'lik hissenin sahibi olan Demirci, mahkemeden genel kurul toplama yetkisi de aldı.

YENİ ADRES TAVUK KÜMESİ

Gerçekleştirilen genel kurul ve yönetim kurulu kararları ile DÇT Demir’in uzun seneler faaliyet gösterdiği merkez adresi de değişti. Şirketin yeni adresi ise daha önceleri tavuk kümesi olarak kullanılan izbe bir bina oldu. Tüm resmi evraklar, içinde bir masa ve şirket evraklarının bulunduğu binaya gönderiliyor. Herhangi bir malvarlığı kalmayan şirkete yönelik çok sayıda alacaklının da icra takibi yaptığı belirtildi. Şirketin, yüklü miktardaki vergi ve SGK borçları yanı sıra çok sayıda işçiye de borcu var.

KARDEŞLER YÖNETİMDEN AYRILDI

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirketin yönetiminde daha önce Demirci kardeşler bulunuyordu. Fakat, yaşanan tartışmalar sonrası şirketin yönetim kurulu da değişti. Ulaşılan bazı belgelere göre, şirketin yönetim kurulunda herhangi bir işte çalışmayan Azat Ç., Hasan Tahsin K. ile inşaat işçisi Ferzende Ö. getirildi. Hürriyet gazetesinin telefonla ulaştığı Hasan Tahsin K., “Konuşmaya yetkim yok” diyerek sorulara cevap vermek istemedi. Ferzende Ö. de benzer şekilde, konuşmak istemezken Azat Ç.’ye ise ulaşmak mümkün olmadı.

MAL VARLIĞI 300 MİLYON

Toplamda 300 milyon TL'lik mal varlığının paylaşımı ile ilgili sorun yaşayan Demirci kardeşler arasında çok sayıda hukuk ve ceza davası mevcut. Mustafa Demirci, kardeşine yönelik kasten yaralama suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Demirci, kardeşi Adnan Demirci’ye yönelik olarak da bir süre uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Kardeşler arasında çok sayıda tapu iptali davası da mevcut. Yüzde 49 ve yüzde 51 hisseli DÇT Demir Çelik’in tasfiyesi için de dava açma hazırlığı var.

ARNAVUTKÖY'DE ÜNİVERSİTE İNŞAATI YARIM KALDI

İki kardeşin, sahibi oldukları demir çelik fabrikası dışında bir de özel üniversite kurma hazırlığı da vardı.. Arnavutköy Üniversitesi adı ile hazırlıkları yapılan üniversite için iki kardeş tarafından büyük bir kampüs binası yapıldı. 100 milyon TL'ye yakın harcamanın yapıldığı üniversite binası da, kardeşler arasındaki anlaşmazlık sebebiyle yarım kaldı.


Geri Dön