27 / 04 / 2024

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.



Yılın başından bu yana ekonomik alanda sıkıntılı günler yaşanan ABD’de iflas eden bankalara bir yenisinin eklenmemesi için düğmeye basıldı. İflasın eşiğine gelen First Republici Bank için düzenleyici kurum dev bankaların desteğini istedi.

PNC ve JPMorgan  gibi finans gruplarından destek isteyen ülke, ciddi bir kriz yaşayan First Republic Bank  için teklif vermelerini istedi.  İflasın kıyısına gelen First Republic Bank için düzenleyici kurum olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), tamamı ya da bir kısmı olmak üzere teklifleri almaya başladı.

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

DEV BANKALAR SEFERBER EDİLİYOR

ABD’li Finans kaynakları Wall Street Journal gazetesine yaptıkları değerlendirmelerde, JP Morgan’ın bunun öncesinde 11 bankayı First Republic’e 30 milyar dolar  miktarında mevduat yatırmak için bir araya getirdiğini, bu bankanın anlaşma için de bir teklif hazırlığında olduğunu kaydettiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön