29 / 04 / 2024

ABD’de bir dernek, insanları yazmaya teşvik için bedava ev kampanyası başlattı!

ABD’de bir dernek, insanları yazmaya teşvik için bedava ev kampanyası başlattı!

ABD ’de bir dernek, insanları yazmaya teşvik için bedava ev kampanyası başlattı. Dernek harabe halde aldığı evleri gönüllüler yardımıyla onararak bir " yazarlar mahallesi " kuruyor




ABD’de bir dernek, insanları yazmaya teşvik için bedava ev kampanyası başlattı. Dernek harabe halde aldığı evleri gönüllüler yardımıyla onararak bir ‘yazarlar mahallesi’ kuruyor


Kâr amacı gütmeyen “Write a House” isimli bir organizasyon, Detroit’teki yüzlerce boş ve yıkık evi tamir ederek yazarlara vermeyi planlıyor. Organizasyonun yaratıcılarından olan emlak sitesi Curbed’ün yöneticisi ve editörü Sarah Cox’un Huffington Post’a yaptığı açıklamaya göre Write a House, Hammtramck’ın kuzeyinde tadilata ihtiyacı olan üç tane ev aldı ve internet sitesi üzerinden toplanacak bağışlarla bu evleri tamir ettirmeyi planlıyor.



Bunun yanında şehirde yaşayan genç tamirciler de projeye ücretsiz destek vereceklerini belirtti. Cox ise projeyle ilgili “Geçtiğimiz üç yıl içinde inanılmaz bir ilerleme kaydedildi, ancak yine de edebi sanatlar konusunda yapılacak çok şey var. Bu şehir eşsiz, tarihi ve büyüleyici şeylerle dolu. Buraya gelip bunun bir parçası olmak isteyecek yazarlar olduğuna inanıyorum” diye konuştu.


Başvurular baharda

Write a House, düşük maaşlı işlerde çalışan yazarların başvurularını bahar aylarında kabul etmeye başlayacak. Başvuru için yazarlardan, çalışmalarından örnekler ve bir niyet mektubu isteniyor.


Ülke sınırı yok

Evler için dünya çapında tüm yazarlar başvurabilecek. Başvurusu kabul edilen yazarlar tahsis edilen evlerde en az iki yıl boyunca, yalnızca vergileri ve sigorta ücretini ödeyerek kalabilecek. Ekonomik kriz nedeniyle bu yıl iflasını açıklayan Detroit kentinde yüzlerce boş ev bulunuyor.


Milliyet


Geri Dön