29 / 04 / 2024

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Depremden etkilenen 10 ilde önemli bir işgücüne sahip olan afet bölgesinin ekonomik anlamda nasıl ayağa kaldırılacağı ilgili çevrelerce tartışılıyor.  Ege ihracatçılarının buluşmasında, nitelikli işgücünün bölgede kalmasını teşvik için önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar…



Türkiye’deki pek çok önemli sektörün üretim yaptığı deprem bölgesinden yoğun göç yaşanıyor.  Ancak bu zorunlu göç, ekonomi alanında ülke için önemli riskleri de beraberinde getiriyor.

Ege İhracat Buluşmaları’nın Manisa toplantısında, bölgedeki nitelikli işgücünün göçünü önlemek ve bölgede kalmaya devam etmelerini teşvik için dikkate değer bir öneri geldi.

Ege İhracatçı Birlikleri ve Ekonomi Gazetesi’nin iş birliğiyle düzenlenen toplantı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, deprem gündemiyle gerçekleştirildi.  

  Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Bölgeden diğer illere yoğun göçün olası etkilerinin de masaya yatırıldığı toplantıda, nitelikli iş gücünün göç etmesi halinde bölgedeki üretkenliğin ciddi ölçüde düşeceği belirtilerek, çeşitli teşvik sistemleriyle bu durumun önüne geçilebileceği vurgulandı.

TOP YEKÜN SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini Kahramanmaraş depremlerinin acı bir şekilde hatırlattığını, buna çare bulmak için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön