26 / 05 / 2024

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Depremden etkilenen 10 ilde önemli bir işgücüne sahip olan afet bölgesinin ekonomik anlamda nasıl ayağa kaldırılacağı ilgili çevrelerce tartışılıyor.  Ege ihracatçılarının buluşmasında, nitelikli işgücünün bölgede kalmasını teşvik için önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar…



Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması gerektiğini, 6 Şubat depreminin her konuda milat olmasının zorunlu  olduğunu ifade eden Mehmet Yılmaz, “Hep birlikte top yekün seferberlikle, el ele, her alanda bunu başlatmamızın zamanı geldi. Şehirlerimizi, caddelerimizi, binalarımızı, köprülerimizi, okullarımızı, camilerimizi ve yuvalarımızı bizi öldürmeyecek biçimde, yeniden tasarlamamız gerekiyor. Ülkede yeni bir inşa sürecine girmeliyiz. Ben, Türkiye’nin sahip olduğu fiziki ve beşeri kaynaklar ile bunu başaracak güce sahip olduğumuzu düşünüyorum.   Fakat endişem, tüm bunları baştan inşa ederken Depremle kaybolduğunun farkına vardığımız iş ahlakını bulabilir miyiz?” diye konuştu.

  Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

 ÇİFT MAAŞ ÖDENSİN

Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar da yaptığı konuşmada, Elbistan depreminde ticaret merkezinin yıkıldığını, Malatya’da kent merkezinin ciddi anlamda tahrip olduğunu belirterek, bölgedeki onlarca fabrikada bozulan makinelerin tekrar çalışır hale gelmesinin zaman alacağını  kaydetti.

Bölgedeki 2 organize sanayi bölgesinin ciddi şekilde zarar gördüğünü vurgulayan Vahap Munyar, şunları söyledi:

“İki küçük sanayi sitesi yok olmuş  halde, yaklaşık 2 bin atölye yok oldu.  Daha önce meydana gelen 1999 depreminden ders alınmadı. Felaket anlarında organize olmamız, birbirimize ulaşarak destek olmamız ve bunların hazırlığını yapmamız gerekiyor. Depremde 100 bin kişinin yaşamını yitirmiş olabileceği söyleniyor.  Bölgede büyük bedeller ödendi ve ciddi teşvikler verilmesi gerek.  Cazip şartlarla bölgedeki şehirlerden giden insanların tekrar dönmesini sağlamamız gerekiyor.  Örneğin, insanların kalmasını teşvik için çift maaş önerisi var. Bir maaş işveren tarafından, birini devletin vermesi isteniyor.  Şunu hatırda tutalım ki hiçbir kentin tüm ilçeleri tamamen yıkılmış değil.  Bu çerçevede ilçe bazlı teşvik yapılması gerekli ki gerçekten ihtiyacı olan yerlere gitsin. Fabrikaların tekrar ayağa kaldırılması için bu tür adımlar gerekli.”

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

EYT’den emeklilik için kaç prim günü isteniyor? Kademeli primle emeklilik ne demek?

Son dakika… Akıllı telefonlara devasa zam geliyor! En ucuz telefon 2.500 lira birden artacak!

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön