27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

KOSGEB'den işletme başına 750 bin TL'ye varan destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için 925 milyon TL'lik finansman aktarılmış oldu. İşte ayrıntılar... 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesindeki KOBİ'ler için açıkladığı 450 milyon dolarlık finansman ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, deprem bölgesindeki çalışmaları öncelikleri arasına aldıklarına dikkat çekti. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

KOSGEB, KOBİ'LERE VERİLEN FİNANSMANI HESAPLARA YATIRMAYA BAŞLADI 

NTV'de yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, deprem bölgesindeki KOBİ'lere verilen finansman hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, açıklamasına "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Deprem bölgesi önceliğimiz' mesajıyla harekete geçip, büyük-küçük sanayi sitelerindeki yıkımın etkilerini en aza düşürmek amacıyla bölgedeki çalışmalarımızı bir an önce başlamıştık" ifadelerini kullanarak başladı. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

Bununla beraber deprem bölgesinde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsayacak çalışmalar da yaptıklarının altını çizen Bakan Kacır, "31 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurmuş olduğu Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliği ile yürüttüğümüz Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi çerçevesinde başvurusu onaylanan işletmelerimize ödemeleri yapmaya başladık" şeklinde konuştu. 

Söz konusu desteklerin işletmelerin hesaplarına yatmaya başladığını belirten Kacır, "11 şehrimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon lira tutarında finansmanı aktarmış olduk" dedi. 

Programa başvurularda yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Mehmet Fatih Kacır, şu an başvuran işletme sayısının 50 bine ulaştığını, 450 milyon doların tamamını bölge işletmelerine aktaracaklarını, bütçenin tamamı bitinceye kadar programa başvuruları almayı sürdüreceklerini aktardı. Kacır, deprem bölgesinde canlanma sağlayacak bu desteğe yeni fonlar eklemek amacıyla çalışmaların sürdüğünü de dile getirdi. 

Deprem bölgesindeki KOBİ lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

İŞLETME BAŞINA 750 BİN TL'YE VARAN DESTEK 

Bakanlıktan yapılan açıklamada da Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararın karşılanması ve ekonomik canlanmanın sağlanması amacıyla 'Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi'nın hayata geçirildiğine vurgu yapıldı. 

Söz konusu açıklamada, "Proje çerçevesinde, Dünya Bankasından 450 milyon dolarlık finansman ile sağlanan destek; KOSGEB aracılığıyla az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacak. İşletme başına 200 bin TL ile 750 bin TL arasında finansman sunulacak. Tamamen faizsiz sağlanacak program için işletmelerden teminat istenmeyecek" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, KOSGEB desteği, 36 ay süreyle uygulanacak ve ilk 24 ayda KOBİ'ler ödeme yapmayacak. Sonrası 12 ayda da ödemeler 3 taksit şeklinde yapılacak. 

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 


 


Geri Dön