28 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...



Resmi Gazete'de yayımlanan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) ile 7440 sayılı yeniden yapılandırma kanunu kapsamında deprem bölgesindeki kentler için mücbir sebep haline yönelik olarak düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Yayımlanan bu Tebliğ ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas şehrinin Gürün İlçesinde 6 Şubat 2023 ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arası (bu tarihler dâhil) için mücbir sebep hali ilan edildiği belirtildi.

Öte yandan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya şehirleri  ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri için mücbir sebep hali ise önce 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı. Yine bu uzatmaya tabi il ve ilçelerin mücbir sebep hali 30 Nisan 2024 tarihine kadar (bu tarih dâhil) uzatıldı. Böylece kaydedilen şehirlerin, iletilen tarihler arasında 7440 sayılı kanun kapsamındaki yükümlülüklerine mücbir sebep hali uygulanacağı kaydedildi.

 Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

DEPREM BÖLGESİNDE YENİDEN YAPILANDIRMA VAR MI?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından depremlerden etkilenen şehirler için mücbir sebep hali ilan edilmiş olan yerlerde, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun doğrultusunda yapılandırma düzenlemesinden yararlanma imkanı devam etmektedir.

2024 YAPILANDIRMA NE ZAMAN?

Deprem yapılandırması ve yapılandırılan miktarların ilk taksiti (peşin ödeme dahil) 31 Mart 2024'ün resmi tatile rastlaması nedeni ile 1 Nisan 2024 yılında, ikinci taksiti 30 Nisan 2024'e kadar diğer taksitler ise takip eden aylarda ödemesi yapılabilecektir.

DEPREM RİSKİ EN AZ OLAN BÖLGEMİZ NERESİDİR?

Deprem riski en az olan bölgemiz neresidir? diye sorduğumuz zaman, Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır. Deprem riski düşük yerlerin, diğer yerlere göre daha güvende olduğu söylenebilmektedir.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön