29 / 04 / 2024

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…



Yapılandırma kanunu çerçevesinde Bolu defterdarı Hasan Çelik vatandaşların kamu ya olan borçlarının yükünü azaltılacağını söyledi. Borçlar taksitler şeklinde ödenebilir ayrıca vergi, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecri misiller ile ilgili ihtilaflarda sonlandırılacak.

 Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Borçlara yapılandırma fırsatı 

Bolu Defterdarı Hasan Çelik’in yapmış olduğu açıklamalara göre devam eden vergi incelemeleri ve bunun yanında taktir işlemeleri adına yeni düzenlenen kanundan yararlanılabilecek. Beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen vergiler adına pişmanlık kapsamında ya da kendiliğinden beyan yapılabilecek. Geçmiş yıldaki beyanlar arttırılarak vergi incelemesi için muhatap olunmayacak, işletme kayıtları gerçek durum haline uygun şekle getirilecek, yapılandırılan ya da taksitlendirilen borçlardan kanunun yayınlanmış olduğu tarih itibari ile ödemeleri devam eden vatandaşların talep edilmesi halinde kanun kapsamı içerisinde yapılandırma yapılabilecek.

Yapılandırılan borçların tümünün peşin ödenmesi durumunda Yİ-ÜFE tutarı üzerinden ayrıca bir indirim daha yapılacak, 30 Eylül tarihine kadar araç muayenelerinin yaptırılması durumunda aylık olarak %5 fazlaların tahsilinden vazgeçilecek.

Defterdarlığın yaptığı açıklamada ise vatandaşların kanundan yararlanabilmesi adına gayret gösterileceği de belirtildi. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön